Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin (BTC) adressen die van Satoshi-claimer Wright zouden moeten zijn ondertekenen pijnlijk bericht

De zaak omtrent Craig Wright, de man die claimt Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto te zijn, heeft weer een interessante wending gekregen. Dit keer gaat hem om een bericht waarin Wright voor “leugenaar en bedrieger” wordt uitgemaakt, dat werd ondertekend door meer dan 100 Bitcoin-adressen. Opvallend is dat een aantal van die adressen volgens documenten in de rechtszaak van Wright zelf zouden moeten zijn.

Wright is onderdeel van een rechtszaak die werd aangespannen door Ira Kleiman, de broer van Wright’s overleden zakenpartner. Kleiman eist 1,1 miljoen BTC van Wright omdat de familie Kleiman recht zou hebben op dit deel van de naar verluidt door hun geminede bitcoin. Deze bitcoins werden in het vroege begin van Bitcoins bestaan gemined.

- Advertentie -

Wright heeft meerdere malen geclaimd Satoshi Nakamoto te zijn maar heeft dit nooit kunnen bewijzen. In de rechtszaak leverde hij een lijst aan met adressen die zogenaamd van hem moeten zijn, echter heeft hij ook hier nog niet kunnen bewijzen dat hij de private keys van deze wallets ook daadwerkelijk bezit.

Op 21 mei verscheen het volgende publieke bericht:

Craig Steven Wright is een leugenaar en bedrieger. Hij heeft niet de keys om dit bericht te ondertekenen. Het Lightning Network is een belangrijke prestatie. We moeten echter blijven werken aan het verbeteren van de on-chain capaciteit. Helaas is de oplossing niet om alleen een constante in de code te veranderen of om krachtige deelnemers toe te staan anderen te forceren. We zijn allemaal Satoshi.

Deze laatste ontwikkeling in de situatie omtrent Wright is pijnlijk voor hem. Een aantal van de adressen die het bericht ondertekenden staan namelijk op de lijst met adressen die Wright aanleverde bij de rechtbank. Bovendien wordt een groot deel van de adressen gelinkt aan bitcoin die in het vroege begin van Bitcoin werden gemined, waarmee de kans bestaat dat het om iemand of een groep gaat die dichtbij Satoshi staat.

Zo woedt de strijd tussen het Bitcoin- en Bitcoin SV-kamp voort. Craig Wright heeft zelf nog niet gereageerd op het bericht.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€7.988,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.007,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.055,76 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.067,90 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.067,95 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.111,96 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€7.988,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.007,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.055,76 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.067,90 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.067,95 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.111,96 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: Sideways en altcoin run?

Bitcoin is in de afgelopen weken flink gedaald, als we kijken naar het marktvolume. We zijn vanaf de week van 1 juni naar vorige...