Simon Bosch Simon Bosch
22/02/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2023 20:00

Omzet Coinbase hoger dan verwacht, maar handel droogt op

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ingresos de Coinbase superan expectativas, pero sus negociaciones caen

Foto: Foto: Ascannio/Shutterstock

Zoals elk bedrijf hebben crypto exchanges omzet. Een belangrijk deel van de omzet halen deze handelsplatformen uit de handelscommissies die ze voor elke transactie vragen, waardoor ze meer verdienen als de prijzen van cryptocurrencies hoog liggen. Ook Coinbase heeft het zwaar, zo blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers.

Solana-ontwikkelaars komen bijeen wegens dringende problemen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Coinbase blijft verlies maken, volume daalt

Gisteren heeft het bedrijf zijn kwartaalcijfers van het vierde kwartaal en van heel 2022 bekendgemaakt. Het bedrijf leed in het vierde kwartaal een verlies van 557 miljoen dollar, en draaide in 2022 2,625 miljard dollar verlies.

In 2022 halveerde de omzet, wat we de hard gedaalde prijzen kunnen verwijten. Toch is de omzet in het vierde kwartaal gestegen van 576 miljoen dollar naar 605 miljoen USD. Investeerders verwachtten een verlies van 2,52 dollar per aandeel, maar in realiteit bleek dit 2,46 dollar per aandeel te zijn. De val is dus minder hard dan verwacht.

Ook het handelsvolume en de omzet hieruit daalden ten opzichte van het derde kwartaal, met 12% om precies te zijn. Ten opzichte van dezelfde periode in 2021 daalde het volume met 50%, en de omzet uit handelsvolumes is vorig jaar gedaald met 66%.

De abonnementsdiensten van de cryptobeurs waren goed voor de helft van de omzet in Q4, dit segment groeide toen met 34%. De problemen bij FTX brachten dus niet alleen slecht nieuws.

Advertentie

Coinbase klaagt over slechte regulatie VS

Ook klaagt het bedrijf over regulerende instanties van de VS. Het beleid dat zij voeren zou averechts werken. Zo waarschuwde Coinbase-CEO Brian Armstrong beleidsmakers al voor het verbieden van crypto staking, wat hij ‘met plezier’ zou willen verdedigen.

Dit wordt gereflecteerd in de nieuwste brief aan aandeelhouders. “Coinbase’ staking-diensten zijn geen [ongeregistreerde] effecten, USD Coin (USDC) is geen effect. De lijst is lang,” zo luidt het statement van het bedrijf. Coinbase heeft samen met Circle USDC ontworpen, en uit de kwartaalcijfers blijkt dat het een flink aantal USDC-tokens op de balans heeft staan.

Armstrong bekritiseert de overheid van de VS ook tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers voor het gebrek aan duidelijke regulatie. Elders wereldwijd is er steeds meer duidelijkheid volgens de topman, waaronder in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië. Lobbyen wordt zijn hoogste prioriteit, zinspeelt de topman.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie