Wessel Kersting Wessel Kersting
26/07/2022 18:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2022 18:36

Ook crypto exchange Bitstamp krijgt vergunning in Italië

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ook crypto exchange Bitstamp krijgt vergunning in Italië

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

De cryptocurrency exchange Bitstamp heeft sinds kort officieel groen licht gekregen om haar service ook in Italië te mogen bieden. Dit liet Jean-Baptiste Graftieaux, De CEO van het in Luxemburg gevestigde bedrijf, weten.

“Italië is een van de belangrijkste markten in Europa en we zijn verheugd om zijn burgers een veilige manier te bieden om cryptocurrencies te verhandelen”, zei Jean-Baptiste Graftieaux in een verklaring.

Het platform werd officieel geregistreerd op 22 juli door de Organismo Agenti e Mediatori (OAM), de financiële toezichthouder van Italië, volgens de website van het OAM. Het bedrijf wilde echter nog niet verklappen wanneer ze live zullen gaan in het land. Wanneer de service te gebruiken is door de inwoners van Italië blijft voorlopig nog onbekend.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Exchange heeft verdere ambities

Het bedrijf heeft aangegeven de ambitie te hebben om de regio waar zij hun dienstverlening aanbieden uit te breiden. Zij wilde echter nog niet zeggen welke regio dit gaat worden. Zij gaven aan dat de registratie in Italië onderdeel uitmaakt van hun plan. Ze willen zowel in Europa als over de hele wereld uitbreiden.

“We geloven dat de cryptomarkt zal blijven groeien en volwassen worden naarmate cryptocurrencies steeds meer mainstream worden, en we zullen blijven samenwerken met regelgevers over de hele wereld om de groei van de markt te ondersteunen en investeerders te beschermen”, zei de CEO Graftieaux in een statement op 26 juli.

Advertentie

Italië keurt veel crypto dienstverleners goed

De Italiaanse toezichthouders zijn erg druk bezig de laatste tijd. Zo hebben ze in korte tijd al een aantal verschillende cryptocurrency-dienstverleners het groene licht gegeven om services te mogen aanbieden in het land.

Zo gingen bijvoorbeeld Binance en Crypto.com Bitstamp al voor. Dit zou mogelijk te maken kunnen hebben met het bericht dat Italië geld beschikbaar heeft gesteld voor de ontwikkeling van bepaalde blockchain projecten. Het zou kunnen dat Italië crypto en blockchain meer zou willen omarmen in een korte tijd.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie