Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ook gedecentraliseerde exchanges doen aan wash trading, blijkt uit analyse

Veel gecentraliseerde exchanges werden betrapt op het feit dat zij hun transactievolume opzettelijk beïnvloeden. Dit was als eerste aangegeven door het Bitwise rapport dat is uitgegeven in maart 2019. In het rapport werd omschreven hoe handelspatronen werden geanalyseerd. Hieruit bleek dat in sommige gevallen tot wel 95% van het handelsvolume in bitcoin (BTC) nep was.

Een manier om het volume te manipuleren is door te wash traden. Dit wil zeggen dat er een partij is die vrijwel tegelijkertijd koopt en verkoopt, wat ervoor zorgt dat diegene eigenlijk de coins koopt die hij zelf verkoopt. Hiermee wordt het handelsvolume echter kunstmatig opgepompt.

- Advertentie -

Hoewel wash trading vaak alleen maar voordelen heeft voor de exchanges, aangezien zij kunnen melden dat ze hogere volumes draaien dan werkelijk het geval is, hebben sommige exchanges ook een beloningssysteem ontworpen voor gebruikers die aan wash trading doen.

Mensen gebruiken gedecentraliseerde exchanges vaak aangezien deze heel transparant zijn en de exchange beheert je coins niet, waardoor de gebruikers het bedrijf achter de exchange niet extra hoeft te vertrouwen.

Hoewel het zelf beheren van je geld een belangrijk aspect is van een DEX, geeft het feit dat alles in de blockchain wordt opgeslagen een extra laag transparantie in hoe een exchange werkt. Elke trade wordt opgeslagen in een openbare database, waardoor het makkelijk te zien is of er manipulatie plaatsvindt. Daarom is het heel vreemd dat er op sommige DEX’s wash trading voorkomt, zo viel Cointelegraph op.

De gedecentraliseerde exchange van Binance heeft in ieder geval één handelspaar waarbij het redelijk makkelijk was om wash trading te zien. Dit was namelijk bij de token Travala (AVA). Bij deze coin zagen we het hoogste volume voor het paar met Binance token (BNB).

Het volume van AVA/BNB was veel te hoog terwijl de volatiliteit laag bleef. Terwijl de koers steeg, daalde de volatiliteit in plaats van dat het steeg.

Er zijn twee wallets die verantwoordelijk waren voor ongeveer 18.000 BNB ($316.000) in het 24 uurs volume, van de totale 30.000 BNB ($500.000).

Maar wie erachter deze transacties zit en waarom diegene dat doet is onbekend. Degene kan geen voordeel creëren voor zichzelf. Hierdoor is ook moeilijk te voorspellen waarom iemand hier de moeite voor zou nemen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.204,99 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.204,99 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...