Robin Hazekamp Robin Hazekamp
29/09/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2023 18:30

Oprichter van in elkaar gezakt crypto fonds opgepakt in Singapore

Nieuws
Oprichter van in elkaar gezakt crypto fonds opgepakt in Singapore

Foto: Jordan Tan

Teneo, de curator van het in elkaar gezakte Three Arrows Capital (3AC), heeft op vrijdag 29 september aangekondigd dat de oprichter van 3AC in Singapore is opgepakt. Su Zhu had plannen het land te verlaten, maar werd op het vliegveld van Singapore gearresteerd. De Singaporese autoriteiten eisen vier maanden gevangenisstraf voor Zhu. 

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Oprichter van failliet crypto fonds opgepakt in Singapore

Su Zhu, oprichter van het failliete Three Arrows Capital, is op het vliegveld van Singapore opgepakt. Dat heeft de curator van 3AC, Teneo, aan nieuwsplatform Blockworks gemeld. Medeoprichter Kyle Davies is op de vlucht geslagen en wordt door de Singaporese autoriteiten gezocht. 

Er is vier maanden celstraf tegen Zhu geëist wegens het misleiden van regulatoren en het begaan van meerdere overtredingen tussen augustus 2020 en januari 2022. Davies staat een soortgelijke celstraf te wachten. Beiden worden verantwoordelijk geacht voor het faillissement van het fonds.

Su Zhu richtte in 2012 samen met jeugdvriend Kyle Davies het hedgefonds Three Arrows Capital op. Terwijl het bedrijf zich eerst met derivaten bezighield, legde het in 2017 de focus op crypto. Echter, het bedrijf ging failliet toen in mei 2022 het Luna ecosysteem in elkaar zakte. 

Hedgefonds krijgt bevel van rechtbank om activiteiten stop te zetten na Luna crash

Het bleek dat Zhu en Davies valse data hadden verstrekt aan de Singaporese financiële waakhonden, waar het hedgefonds was gesitueerd. Het fonds gaf de indicatie meerdere miljarden onder beheer te hebben en daar succesvolle investeringen mee te doen. Na het faillissement bleek dat de desbetreffende meerdere miljarden afkomstig waren van leningen.

Three Arrows Capital had onder andere geïnvesteerd in het Luna ecosysteem. De Luna stablecoin stortte door wanbeleid in, waarna er tientallen miljarden verloren gingen. De hele crypto markt zag rood, wat een te grote klap bleek voor het hedgefonds. Teneo, de curator van 3AC, gaf op 27 juni 2022 via een rechtbank op de Britse Maagdeneilanden het bevel om het fonds te liquideren.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement