Erik Juffermans Erik Juffermans
07/06/2023 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2023 13:30

Rechter geeft SEC 1 week om petitie over crypto regels in te vullen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Rechter geeft SEC 1 week om petitie over crypto regels in te vullen

Foto: Mark Van Scyoc / Shutterstock.com

Inmiddels pakweg een jaar geleden stuurde Coinbase een petitie op naar de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC). In de petitie vroeg de grote Amerikaanse crypto exchange aan de toezichthouder over simpele vragen duidelijkheid te geven omtrent over crypto wetgeving. Tot op heden weigerde de SEC de petitie in te vullen om onbekende redenen. Volgens een Amerikaanse rechter moet de SEC nu gehoor geven aan de petitie.

Crypto-exchanges nieuw doelwit cybercriminelen & miljarden verdwijnen
Crypto-exchanges nieuw doelwit cybercriminelen & miljarden verdwijnen

Coinbase petitie

In april was Coinbase de wanhoop nabij en sleurde SEC voor de rechter. Op deze wijze hoopte Coinbase alsnog een antwoord op de petitie te krijgen. Deze wens komt nu uit. De Amerikaanse rechtbank geeft de SEC zeven dagen om de petitie in te vullen, of om uit te leggen waarom het dit niet kan of wil doen. 

Volgens Coinbase zijn duidelijke richtlijnen of op z’n minst een constructief dialoog het minste wat de crypto sector mag verwachten van de SEC. Volgens Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, moeten regels voor handhaving komen. Niet andersom, zoals nu het geval is.

“Regels, van wetgeving tot regelgeving of beide, moeten vóór handhaving komen. Dat is waarom we bijna een jaar geleden de SEC een petitie hebben gestuurd.”

Aldus Grewal. De rechter heeft de SEC ook gevraagd waarom de rechtbank geen toezicht kan blijven doen op de kwestie. Ook is de SEC gevraagd waarom het Coinbase niet op de hoogte houdt van ontwikkelingen omtrent crypto wetgeving zoals verzocht. 

SEC in de spotlights

De Amerikaanse toezichthouders neemt deze week vooralsnog de voorpagina’s in beslag in crypto land. Zo klaagde de SEC deze week al Binance en Coinbase aan. Beide exchanges betreuren de actie van de financiële waakhond, maar wijzen beide, zoals ze al vaker deden, op de hypocrisie van de SEC. 

De SEC gaat namelijk elk dialoog uit de weg. Ook weigert het elke vorm van duidelijkheid te geven of samenwerkingen aan te gaan. In plaats daarvan sleept de instantie de crypto bedrijven voor de rechter. Volgens een veelgehoorde kritiek heeft het vrij weinig te maken met het beschermen van consumenten, wat de officiële taak is van de SEC.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie