Erik Juffermans Erik Juffermans
07/06/2023 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2023 13:30

Rechter geeft SEC 1 week om petitie over crypto regels in te vullen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Rechter geeft SEC 1 week om petitie over crypto regels in te vullen

Foto: Mark Van Scyoc / Shutterstock.com

Inmiddels pakweg een jaar geleden stuurde Coinbase een petitie op naar de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC). In de petitie vroeg de grote Amerikaanse crypto exchange aan de toezichthouder over simpele vragen duidelijkheid te geven omtrent over crypto wetgeving. Tot op heden weigerde de SEC de petitie in te vullen om onbekende redenen. Volgens een Amerikaanse rechter moet de SEC nu gehoor geven aan de petitie.

Meer dan €42 miljoen aan crypto gestolen van platform op Arbitrum
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Coinbase petitie

In april was Coinbase de wanhoop nabij en sleurde SEC voor de rechter. Op deze wijze hoopte Coinbase alsnog een antwoord op de petitie te krijgen. Deze wens komt nu uit. De Amerikaanse rechtbank geeft de SEC zeven dagen om de petitie in te vullen, of om uit te leggen waarom het dit niet kan of wil doen. 

Volgens Coinbase zijn duidelijke richtlijnen of op z’n minst een constructief dialoog het minste wat de crypto sector mag verwachten van de SEC. Volgens Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, moeten regels voor handhaving komen. Niet andersom, zoals nu het geval is.

“Regels, van wetgeving tot regelgeving of beide, moeten vóór handhaving komen. Dat is waarom we bijna een jaar geleden de SEC een petitie hebben gestuurd.”

Aldus Grewal. De rechter heeft de SEC ook gevraagd waarom de rechtbank geen toezicht kan blijven doen op de kwestie. Ook is de SEC gevraagd waarom het Coinbase niet op de hoogte houdt van ontwikkelingen omtrent crypto wetgeving zoals verzocht. 

SEC in de spotlights

De Amerikaanse toezichthouders neemt deze week vooralsnog de voorpagina’s in beslag in crypto land. Zo klaagde de SEC deze week al Binance en Coinbase aan. Beide exchanges betreuren de actie van de financiële waakhond, maar wijzen beide, zoals ze al vaker deden, op de hypocrisie van de SEC. 

De SEC gaat namelijk elk dialoog uit de weg. Ook weigert het elke vorm van duidelijkheid te geven of samenwerkingen aan te gaan. In plaats daarvan sleept de instantie de crypto bedrijven voor de rechter. Volgens een veelgehoorde kritiek heeft het vrij weinig te maken met het beschermen van consumenten, wat de officiële taak is van de SEC.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie