Rechter wijst advocaten aan in QuadrigaCX zaak

Rechter wijst advocaten aan in QuadrigaCX zaak

1

De Canadese advocatenkantoren Miller Thomson en Cox & Palmer zijn door het hooggerechtshof van Nova Scotia aangewezen om de klanten van cryptocurrency-exchange QuadrigaCX te vertegenwoordigen, zo meldt een gerechtsdossier gepubliceerd op 19 februari.

Op 14 februari heeft rechter Michael Wood besloten dat Miller Thomson en Cox & Palmer zo’n 115.000 klanten zullen bijstaan in de aankomende procedures.

De eigenaar van QuadrigaCX is recentelijk overleden en had als enige toegang tot de cold storage wallet keys van de exchange. Daardoor kan het bedrijf zo’n $190 miljoen die het haar klanten verschuldigd is niet uitbetalen.

Daar komt nog een recent blunder bovenop. QuadrigaCX had op 6 februari per ongeluk $500.000 aan bitcoin (BTC) gestuurd naar een van deze ontoegankelijke cold wallets, zo meldde Ernst & Young, die door de rechter aangewezen is om de zaak waar te nemen.

Meer dan een “dozijn” advocatenkantoren had zich gemeld voor de rechtszaak. Rechter Michael Wood zegt dat hij de keuze heeft gebaseerd op efficiëntie, expertise en kosteneffectiviteit:

Miller Thompson heeft extra ervaring op bepaalde gebieden, waaronder grotere CCAA-procedures en cryptocurrency. De relatie tussen de twee bedrijven is zorgvuldig uitgedacht met het oog op het minimaliseren van de kosten. Cox & Palmer zal zich bezighouden met hun expertisegebied, inclusief lokale procesvoering en rechtszaken. Miller Thompson zal expertise bieden in het omgaan met grote crediteur groepen en cryptocurrency-technologie.

De volgende hoorzitting staat gepland voor 5 maart. Het hooggerechtshof verwacht dan een update omtrent de zaak.

Er gaan een boel geruchten rond over de QuadrigaCX zaak, waaronder dat de dood van eigenaar Gerald Cotton geënsceneerd zou zijn, dat het sowieso verdacht is dat hij als enige toegang had tot de wallets en dat er activiteit te zien was op de ontoegankelijke cold storage wallets.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws