Rico Engelbarts
13/02/2019 17:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2019 17:07

Nieuw duur bitcoin blunder QuadrigaCX komt aan het licht

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
nieuw_duur_bitcoin_blunder_quadrigacx_komt_aan_het_licht

Uit een rapport van Ernst & Young dat op dinsdag 12 februari werd gepubliceerd blijkt dat QuadrigaCX per ongeluk $500.000 aan bitcoin (BTC) naar hun cold wallets heeft gestuurd. De exchange heeft sinds de dood van de CEO geen toegang meer tot deze cold wallets.
De situatie rondom de crypto exchange QuadrigaCX lijkt steeds raarder en ingewikkelder te worden. Sinds de dood van CEO Gerald Cotton, die als enige de private keys beheerde, heeft de exchange geen toegang meer tot haar cold wallets. Daardoor is zo’n $145 miljoen aan crypto “vermist”.
Vanwege de grote problemen waar de exchange nu mee kampt, is er een derde partij aangesteld die de gang van zaken in de gaten moet houden. Ernst & Young moet ervoor zorgen dat de schuldeisers uiteindelijk hun tegoeden terugkrijgen. Dit lijkt echter met de dag lastiger te worden. In het eerste rapport van Ernst & Young blijkt nu dat de exchange “per ongeluk” bijna een half miljoen dollar aan bitcoins naar deze ontoegankelijke cold wallets heeft verstuurd:

Op 6 februari 2019 heeft Quadriga per ongeluk 103 bitcoins met een waarde van ongeveer $468.675 naar de Quadriga cold wallets gestuurd, waar het bedrijf momenteel geen toegang tot heeft. De monitor werkt samen met het management om deze cryptocurrency uit de verschillende cold wallets te halen, indien mogelijk.

Sinds de dood van Cotton gaan er verschillende geruchten rond. Zo is er een grote groep die denkt dat hij helemaal niet dood is, en dat de gepubliceerde overlijdensakte vervalst is. Daarnaast zou hij 12 dagen voor zijn dood zijn testament bij hebben gewerkt, waardoor zijn vrouw alles van hem zou erven in het geval van overlijden.
De nationale toezichthouder van de Canadese effectenmarkten en een regionale toezichthouder hebben beiden gezegd geen onderzoek te zullen doen. QuadrigaCX handelde volgens hen namelijk niet in effecten, en dus valt de exchange niet onder het toezicht van deze autoriteiten.
Er is echter nog een klein beetje hoop voor crypto-traders die hun crypto verloren. De regionale toezichthouder van Ontario heeft namelijk aangegeven de situatie op dit moment te beoordelen, waaruit een eventueel onderzoek kan voortvloeien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie