Rico Engelbarts
10/02/2019 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2019 16:45

Canadese toezichthouders schieten QuadrigaCX slachtoffers misschien toch wel te hulp

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
canadese_toezichthouders_schieten_slachtoffers_quadrigacx_debacle_misschien_toch_te_hulp

Het leek er eerder nog op dat de slachtoffers van het QuadrigaCX debacle geen steun zouden gaan krijgen van de Canadese nationale en een regionale toezichthouder van de effectenmarkt. Volgens de Canadian Securities Administrators (CSA) en de British Colombia Securities Commission (BCSC) handelde de exchange, naar hun weten, namelijk niet in effecten.
De CEO van de exchange, Gerald Cotton, is in december 2018 overleden en nam de private keys van de exchange wallets mee zijn graf in. Daardoor lijkt het er nu op dat miljoenen dollars verloren zijn gegaan. Doordat QuadrigaCX niet in effecten handelde viel het platform echter niet onder het toezicht van deze toezichthouders. In een email aan Bloomberg zei de BCSC:

[BCSC] heeft momenteel geen enkele aanwijzing dat Quadriga CX, het crypto-handelsplatform, in effecten of derivaten handelde of als een marktplaats of beurs handelde onder de effectenwetgeving van British Columbia.

Doordat de exchange niet onder het toezicht van deze toezichthouders valt zullen ze geen onderzoek instellen. Een andere regionale toezichthouder biedt nu echter een klein beetje hoop. De Ontario Securities Commission zou op dit moment de situatie namelijk aan het beoordelen zijn. Een woordvoerder zei:

Gezien de potentiële schade die beleggers in Ontario lijden, onderzoeken we deze kwestie.

De huidige situatie ontstond nadat de CEO van QuadrigaCX overleden zou zijn in India. En aangezien hij de enige was met toegang tot de wallets van de beurs lijkt het erop dat $190 miljoen aan tegoeden van klanten verloren zijn gegaan.
Veel slachtoffers geloven er echter niets van dat de CEO dood is. Het is namelijk opmerkelijk dat de CEO 12 dagen voor zijn dood zijn testament nog bijwerkte, waardoor zijn vrouw nu alles van Cotton heeft geërfd. Daarnaast blijken de Litecoin-wallets, waarvan werd gezegd dat ze nu ontoegankelijk waren, langzaam leeg te lopen.
De speculatie dat de CEO helemaal niet dood is en er met de crypto vandoor is gegaan wordt door dit soort nieuws steeds geloofwaardiger. De crypto-community is daarom hard bezig om het mysterie te ontrafelen, en we kunnen dus hoogstwaarschijnlijk meer nieuws verwachten over de situatie rondom QuadrigaCX.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie