Rico Engelbarts
09/02/2019 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2019 18:00

Slachtoffers QuadrigaCX debacle krijgen geen steun van Canadese toezichthouders

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
slachtoffers_quadrigacx_debacle_krijgen_geen_steun_van_canadese_toezichthouders

Na het overlijden van Gerald Cotton, CEO van de Canadese crypto exchange QuadrigaCX, lijkt het erop dat zo’n $180 miljoen aan tegoeden van klanten verloren gaan. De CEO, die in december 2018 overleed in India, was namelijk de enige die toegang had tot de wallets van de exchange.
De toezichthouder van de effectenmarkten van British Colombia, een provincie van Canada, de British Colombia Securities Commission (BCSC) zegt dat QuadrigaCX niet onder het toezicht van de toezichthouder valt aangezien de verhandelde activa op de exchange niet als effecten worden geclassificeerd. De slachtoffers hoeven daarom niet te rekenen op bijval van de BCSC in de vorm van een onderzoek of schadevergoedingen. In reactie op de situatie schreef de woordvoerder van de toezichthouder in een email naar Bloomberg:

[BCSC] heeft momenteel geen enkele aanwijzing dat Quadriga CX, het crypto-handelsplatform, in effecten of derivaten handelde of als een marktplaats of beurs handelde onder de effectenwetgeving van British Columbia.

Het is algemeen bekend dat Canada niet bepaald een cryptocurrency-vriendelijk beleid voert. QuadrigaCX beschuldigde de vijf grootste banken in Canada er eerder al van dat ze het platform tegenwerkten. Volgens de crypto exchange deden ze dat puur en alleen om de acceptatie van crypto in het land te vertragen.
De nationale toezichthouder van de effectenmarkten in Canada, de CSA, adviseert beleggers daarnaast om voorzichtig te zijn met beleggen in crypto. Ilana Kelemen, woordvoerder van de toezichthouder, zei tegen Bloomberg:

De CSA blijft er bij de Canadezen op aandringen voorzichtig te zijn bij het overwegen van het kopen van crypto-activa via handelsplatformen.

Het blijft door dit nieuws onduidelijk hoe de situatie voor de klanten van QuadrigaCX zal aflopen. Eerder werd nog bekend dat Cotton 12 dagen voor zijn dood zijn testament bij zou hebben gewerkt waardoor zijn vrouw al zijn bezitting zou erven. Een grote groep slachtoffers denkt, ondanks het feit dat begin dit jaar een overlijdensakte uitlekte met daarop de informatie rondom zijn dood, dat Cottons dood onderdeel is van een zogenaamde exit scam.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie