Shane Kuijpers
10/02/2022 19:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2022 19:33

Samsung voegt crypto wallet toe aan Galaxy S22 modellen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Samsung voegt crypto wallet toe aan Galaxy S22 modellen

Foto: karetniy/Shutterstock

Samsung heeft hun nieuwste smartphone reeks aangekondigd, namelijk de Samsung Galaxy S22 series. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant zet daarbij onder andere in op crypto en komt met allerlei functies, waaronder een crypto wallet.

Samsung kondigde de nieuwe S22 series aan tijdens hun ‘Unpacked 2022’ event, waar ook de crypto wallet ter sprake kwam. De Samsung Wallet, zoals de wallet gaat heten, zal in staat zijn om cryptocurrencies op te slaan, te openen en te verkennen. Ook kunnen gebruikers hun digitale bezitten delen met andere adressen. Daarnaast is de Samsung Wallet ook geschikt voor het veilig opslaan van persoonlijke identificatie. Denk hierbij aan rijbewijzen en studentenpassen, maar ook aan creditcards, digitale sleutels en vaccinatiebewijzen.

De (crypto) wallet zal compatibel zijn met Samsung Pay, het betalingsplatform van Samsung. Bovendien zal de beveiliging van de app geregeld worden door Samsung’s Knox Vault. Blockchain sleutels en andere gevoelige informatie wordt geïsoleerd van het hoofdbesturingssysteem van de mobiele telefoon. 

Vorig jaar werd al bekend dat Samsung crypto wallets als Ledger ging ondersteunen. Nu komen ze dus met een eigen wallet.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Samsung in de metaverse

Samsung kondigde de nieuwe Galaxy S22 aan in de metaverse, wat niet de eerste stap van het bedrijf is in de virtuele wereld. Vorige maand was al op Crypto Insiders te lezen dat Samsung een digitale winkel ging openen in de metaverse, en wel via decentraland (MANA). Het is een versie van een fysieke winkel die gevestigd is in New York.

Met de stap naar een virtuele wereld wil Samsung nieuwe ervaringen toevoegen voor hun gebruikers. Technologie, mode, kunst, muziek en duurzaamheid komen samen in deze wereld en bieden unieke en nieuwe mogelijkheden voor Samsung aanhangers.

Samsung heeft overigens al wel meer stappen gezet in de wereld van blockchain en crypto. De multinational heeft eerder namelijk ook al bekend gemaakt dat het mogelijk gaat zijn om NFT’s (non-funglibe tokens) te kopen via hun smart TV’s.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie