Roy van Krieken Roy van Krieken
02/04/2023 18:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2023 18:03

Toekomst van AI: Coinbase CEO en Elon Musk botsen over ontwikkeling

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Primakov / Shutterstock.com

In de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) is er een nieuwe speler die hoge golven slaat en dat is uiteraard ChatGPT. Sinds de lancering in november 2022, heeft deze AI applicatie veel tongen losgemaakt, zeker ook binnen de crypto industrie. Echter, niet iedereen staat de nieuwe ontwikkeling en het succes van ChatGPT en andere AI-applicaties toe te juichen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Coinbase CEO vindt stillegging een slecht idee

Er ontstaat een tweedeling in meningen over de verdere ontwikkeling van AI-systemen zoals ChatGPT. Aan de ene kant zijn er kopstukken uit de industrie zoals Elon Musk, die een paar dagen geleden nog in een open brief pleitten voor het stopzetten van AI-ontwikkeling. Deze brief is ondertekend door meer dan 1.100 prominenten, waaronder ook Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple (XRP), en Yoshua Bengio.

Aan de andere kant is er Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, die de oproep tot het pauzeren van AI-ontwikkeling een “slecht idee” vindt. Armstrong is van mening dat vooruitgang niet door angst gestopt moet worden en waarschuwt voor degenen die proberen de controle te centraliseren. Hij stelt dat er geen “experts” zijn om over dit onderwerp te oordelen en voegt eraan toe dat “vele uiteenlopende actoren het nooit eens zullen worden.”

Kritiek op de kritiek

Ook zijn er speculaties over de motieven van de prominente ondertekenaars van de open brief. Satvik Sethi, voormalig productleider voor NFT’s bij Mastercard, uitte zijn mening op Twitter. Hij suggereerde dat sommige ondertekenaars mogelijk een persoonlijk belang hebben in het vertragen van concurrenten om zo zelf vooruit te komen in de AI-wereld.

Ondertussen heeft Italië als eerste land een onderzoek ingesteld naar de kunstmatige chatbot. Het land heeft ChatGPT tijdelijk geblokkeerd, omdat het mogelijk in strijd is met de privacyregels voor gegevensbescherming. OpenAI is gevraagd om de gegevensverwerking voor Italiaanse gebruikers onmiddellijk te beperken.

Dit nieuws heeft een verhit debat op gang gebracht over de risico’s en voordelen van AI-ontwikkeling en de impact daarvan op de samenleving en de mensheid. Het blijft afwachten hoe de discussie zich verder ontwikkelt en welke invloed dit zal hebben op de toekomst van kunstmatige intelligentie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie