Timo Bult Timo Bult
29/07/2019 10:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2019 10:10

Transparantie Binance Charity Foundation in twijfel getrokken na beloofde donaties

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

CoinDesk trekt op basis van analyses de beloofde donaties aan het Pink Care-project, een project van de Binance Charity Foundation (BCF), in twijfel. Het doelt met name op de donaties die naar verluidt werden gedaan door Changpeng Zhao, CEO van Binance, en Justin Sun, CEO van de TRON Foundation.
Het Pink Care-project is een project van de Binance Charity Foundation. Het doel van het project is om schoolmeisjes uit Afrika te voorzien van bijvoorbeeld maandverband en dergelijke producten. De donaties worden naar verluidt omgezet in digitale tokens die de meisjes om kunnen wisselen voor deze producten.
Changpeng Zhao beloofde ruim $10 miljoen aan cryptocurrency aan de stichting te doneren. TRON oprichter Justin Sun beloofde ook nog eens $3 miljoen te doneren. Binance stortte daarnaast alle opgebrachte listing-kosten van oktober 2018 aan de stichting.
Aangezien alle donaties aan de stichting worden vastgelegd kan precies worden nagegaan hoeveel de stichting uiteindelijk heeft ontvangen. Uit een analyse van CoinDesk blijkt dat de BCF-wallet minder cryptocurrency bevat dan de eerdergenoemde donaties. Een woordvoerder van Binance zei over deze ontdekking:

Het Binance-gedeelte ($10 miljoen) is een toezegging […] andere [donaties] worden gereserveerd. Maar omdat we nog niet zoveel projecten hebben, zullen de donaties komen wanneer dat nodig is.

Door de analyse van CoinDesk trekken sommigen de transparantie van de stichting in twijfel. Het voordeel van blockchain blijft echter dat transparantie juist gegarandeerd is waardoor Zhao en Sun in de toekomst aan hun beloftes gehouden kunnen worden.
Vanmorgen verscheen een gloednieuwe koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie