Transparantie Binance Charity Foundation in twijfel getrokken na beloofde donaties

CoinDesk trekt op basis van analyses de beloofde donaties aan het Pink Care-project, een project van de Binance Charity Foundation (BCF), in twijfel. Het doelt met name op de donaties die naar verluidt werden gedaan door Changpeng Zhao, CEO van Binance, en Justin Sun, CEO van de TRON Foundation.

Het Pink Care-project is een project van de Binance Charity Foundation. Het doel van het project is om schoolmeisjes uit Afrika te voorzien van bijvoorbeeld maandverband en dergelijke producten. De donaties worden naar verluidt omgezet in digitale tokens die de meisjes om kunnen wisselen voor deze producten.

Changpeng Zhao beloofde ruim $10 miljoen aan cryptocurrency aan de stichting te doneren. TRON oprichter Justin Sun beloofde ook nog eens $3 miljoen te doneren. Binance stortte daarnaast alle opgebrachte listing-kosten van oktober 2018 aan de stichting.

Aangezien alle donaties aan de stichting worden vastgelegd kan precies worden nagegaan hoeveel de stichting uiteindelijk heeft ontvangen. Uit een analyse van CoinDesk blijkt dat de BCF-wallet minder cryptocurrency bevat dan de eerdergenoemde donaties. Een woordvoerder van Binance zei over deze ontdekking:

Het Binance-gedeelte ($10 miljoen) is een toezegging […] andere [donaties] worden gereserveerd. Maar omdat we nog niet zoveel projecten hebben, zullen de donaties komen wanneer dat nodig is.

Door de analyse van CoinDesk trekken sommigen de transparantie van de stichting in twijfel. Het voordeel van blockchain blijft echter dat transparantie juist gegarandeerd is waardoor Zhao en Sun in de toekomst aan hun beloftes gehouden kunnen worden.

Vanmorgen verscheen een gloednieuwe koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€8.181,34 Kopen
Litebit

4.5/5

€8.175,94 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€8.152,78 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€8.170,90 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€8.079,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.228,58 Kopen
Bitonic

3.4/5

€8.156,75 Kopen
Laatste nieuws