Erik Juffermans Erik Juffermans
18/11/2022 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2022 06:15

Trust Wallet lanceert browserextensie en Binance en Coinbase features

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Trust Wallet lanceert browserextensie en Binance en Coinbase features

Foto: WindAwake/Shutterstock

Na de ineenstorting van FTX is het vertrouwen in gecentraliseerde crypto exchanges flink gedaald en zijn alternatieven hiervoor in trek. Na een groeiende populariteit van de decentralised finance (DeFi) sector zijn ook non-custodial wallets in trek. Trust Wallet maakt gebruik van dit momentum en lanceerde deze week zijn langverwachte browser extensie:

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Meerdere crypto wallet functies

De browser extension heeft meerdere bruikbare features. Zo kunnen gebruikers de wallet ook voor NFT’s gebruiken. Daarnaast heeft de extensie een on-ramp functie voor fiatvaluta. Hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk crypto assets aanschaffen met fiatvaluta. Ook maakt de wallet extensie een connectie met een eventuele hardware wallet mogelijk.

De browser extensie is nu beschikbaar voor Google Chrome en Opera, en maakt het mogelijk voor gebruikers om cryptocurrencies te bewaren, verzenden en ontvangen. Deze week lanceerde Trust Wallet ook nieuwe features in samenwerking met de crypto exchanges Binance en Coinbase. Gebruikers van deze exchanges kunnen via Trust Wallet toegang krijgen tot hun crypto assets.

Samenwerking met crypto exchanges

Er is nu een naadloze samenwerking tussen de Binance Pay, de betaaldienst van de Binance exchange, en Trust Wallet. Gebruikers hoeven geen adressen meer in te voeren of QR codes te scannen. Het withdrawal adres naar de Trust Wallet staat automatisch als optie aangegeven. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor gebruikers van Android, maar de iOS versie zal volgens Binance snel volgen.

De samenwerking tussen Binance en Trust Wallet is geen verrassing. De non-custodial wallet is sinds 2018 in bezit van de crypto exchange. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, sprak zich al eerder uit over de waarde van een non-custodial wallet. Volgens hem is self-custody een “fundamenteel mensenrecht”.

Een vergelijkbare integratie van Trust Wallet in de betaal-app van Coinbase, Coinbase Pay, is ook al aangekondigd. Volgens een woordvoerder van Coinbase is de integratie met Trust Wallet de ideale brug naar Web3.

De TWT koers steeg afgelopen week met meer dan 100%.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie