Thom Derks Thom Derks
03/10/2022 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:08

Volume op bitcoin en crypto beurzen steeg 16% in september

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Dagelijkse handelsvolume in crypto nam in 2022 met 74% af

Foto: Peshkova/Shutterstock

De maand september van het jaar 2022 is voor de meeste crypto-exchanges een behoorlijke maand geweest. Waar het handelsvolume in de drie maanden daarvoor in een dalende trend zat, markeerde de transitie van augustus op september een stijging van 16 procent.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin exchange volumes in de lift

Het volume stijgt dus, in een periode waarin bitcoin (BTC) zich ook relatief sterk weet te houden ten opzichte van de traditionele financiële assets. Waar Amerikaanse aandelenbeurzen als de S&P 500 en de Nasdaq 100 een zware periode achter de rug hebben, wist bitcoin zich redelijk stabiel te houden rond de koers van $19.000 tot $20.000 dollar.

In diezelfde periode is het handelsvolume op de beurzen opgesprongen naar 733 miljard dollar, wat een maand-op-maand stijging van 16 procent betekent. The Block publiceert iedere maand een “Legimitate Volume Index”, waarmee ze een reële schatting van de handelsvolumes proberen te maken.

In juni scoorde de cryptomarkt nog een handelsvolume van 629 miljard dollar, in juli 633 miljard dollar en in augustus ging het om 630 miljlard dollar. De sprong van 630 naar 733 miljard dollar van augustus op september is dus een behoorlijke overwinning voor de industrie.

Advertentie

Eerste opleving voor crypto beurzen sinds mei

De stijging van het volume markeert de eerste echte opleving voor de industrie sinds mei, het moment waarop de infameuze implosie van het Terra (LUNA) protocol plaatsvond. Sindsdien heeft de industrie stevige klappen moeten verwerken en zijn enkele grote partijen in financiële problemen gekomen.

Denk hierbij onder andere aan namen als 3AC, Voyager Digital en Celsius. Uiteindelijk heeft deze klap niet alleen grote investeringsfirma’s en crypto-leenplatforms geraakt, maar hebben ook de miners daar last van gekregen. Bitcoin miners zijn immers direct afhankelijk van de bitcoin koers voor hun omzet.

Sinds de problemen in mei zit het volume op de beurzen ook in een dip, maar nu lijkt er eindelijk licht aan het einde van de lange donkere tunnel. Al zitten we qua volumes nog lang niet op de toppen van de vorige bullmarkt, daarvoor moet het volume nog meer dan verdubbelen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie