Roy van Krieken Roy van Krieken
22/07/2022 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2022 15:11

Oprichters failliet crypto-hedgefonds 3AC hebben spijt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Oprichters failliet crypto-hedgefonds 3AC hebben spijt

Foto: Visualistka/Shutterstock

Niet lang geleden ging een groot crypto-hedgefonds, Three Arrows Capital (3AC), ten onder. De oprichters van het hedgefonds, Zhu Su en Kyle Davies, waren vervolgens een paar weken nergens meer te bekennen. Ondertussen zijn zij weer opgedoken en hebben ze de radiostilte over het faillissement van hun hedgefonds gebroken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto-fonds Three Arrows Capital

Onder meer door een grote blootstelling aan Terra (LUNA) kwam het hedgefonds in juni van dit jaar diep in de problemen. Zo diep zelfs dat op een gegeven een faillissement de enige overgebleven optie was. Uit gerechtelijke documenten blijkt dat 3AC op dit moment nog zeker $3,5 miljard aan schulden heeft open staan.

In een interview met Bloomberg lieten de oprichters van 3AC zich uit over de situatie. Zij laten duidelijk merken dat er grote fouten zijn gemaakt, en dat zij spijt hebben van de manier waarop alles is gelopen. Vooral het feit dat veel mensen een behoorlijke som geld zijn verloren is voor de oprichters van 3AC pijnlijk.

“De hele situatie is betreurenswaardig,” zei Davies tegen Bloomberg. “Veel mensen hebben veel geld verloren.” Zhu voegde eraan toe: “We hebben ons gepositioneerd voor een soort markt die uiteindelijk niet is gebeurd.” 

Uit deze woorden blijkt duidelijk dat zij beiden niet hadden verwacht dat de crypto markt zo hard in elkaar zou zakken. Uiteraard was de ondergang van het Terra ecosysteem in slechts een paar dagen tijd ook niet iets waar zij rekening mee gehouden hadden. Hier moeten zij nu een hoge prijs voor betalen.

Bang voor doodsbedreigingen

Su liet ook weten waarom beide oprichters een tijdje van de radar verdwenen. Volgens hem was dit bewust gedaan. Hij stelt dat het voor iedereen beter was als Su en Davies een tijdje niet te vinden zouden zijn in verband met mogelijke bedreigingen.

“Voor Kyle en mij zijn er zoveel gekke mensen in crypto die een soort van doodsbedreigingen of vergelijkbaar soort lawaai maakten. We hebben het gevoel dat het gewoon het belang voor iedereen is als we fysiek beveiligd kunnen zijn en een laag profiel kunnen houden.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie