Wessel Kersting Wessel Kersting
19/07/2022 12:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2022 12:35

Failliet crypto-fonds 3AC heeft $3,5 miljard schuld

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Failliet crypto-fonds 3AC heeft $3,5 miljard schuld

Foto: Romolo Tavani/Shutterstock

Uit gerechtelijke documenten blijkt dat Three Arrows Capital (3AC) in totaal $3,5 miljard verschuldigd is. Dit bedrag moeten zij aan 27 verschillende bedrijven, waaronder: Blockchain.com, Voyager Digital en Genesis Global Trading terugbetalen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terra (LUNA) was de schuldige

De ellende voor 3AC’s begon vanaf het moment dat Do Kwon’s Terra (LUNA) blockchain als een kaartenhuis in elkaar stortte. Dit zorgde voor een domino effect van liquidaties, faillissementen en andere financiële problemen in de cryptocurrency sector. 3AC verloor, volgens liquidatie documenten, ongeveer $200 miljoen toen de stablecoin UST haar waarde aan de dollar verloor en LUNA naar de $0 daalde.

Deze details komen uit beëdigde verklaringen waarin de details van het faillissement van het cryptocurrency hedgefonds zijn beschreven. Dit is een verklaring van getuige of deskundige in een rechtszaak. Deze documenten zijn maandag door Teneo vrijgegeven, het bedrijf dat werd ingehuurd voor deze zaak. 

3AC wist hierdoor al haal leningen niet af te kunnen lossen en heeft ook een aantal margin calls gemist van de crediteuren. Wat betekent dat het bedrijf meerdere berichten heeft gekregen over hun investeringsaccount. Deze is onder een bepaalde grens gezakt, maar deze nooit is aangevuld. 

Advertentie

Medeoprichter 3AC bezit een aantal miljoenenpandjes

Deze op maandag uitgegeven documenten lieten ook zien dat de medeoprichter van 3AC, Su Zhu, een aantal dure huizen bezit. Deze heeft hij echter op de naam van zijn kind en vrouw gezet. Het zou hier gaan om twee huizen in Singapore die $48,8 en $28,5 miljoen waard zijn. 

Van de $3,5 miljard schuld heeft Genesis, een bedrijf die onder de Digital Currency Group valt, het meeste uitgeleend. Zij hebben 3AC in totaal $2,36 miljard geleend, echter hebben zij hier een veel te laag onderpand voor gebruikt en had deze lening ook een marginvereiste van 80%, bleek uit de gerechtelijke documenten.

De conclusie van de gerechtelijke documenten, die overigens meer dan duizend pagina’s lang is, geven op veel verschillende momenten en manieren aan dat: “3AC is insolvent en moet worden geliquideerd.”

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie