Wessel Kersting Wessel Kersting
18/07/2022 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2022 17:01

Crypto handelsvolume op laagste punt sinds 2020

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto handelsvolume op laagste punt sinds 2020

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Het cryptocurrency handelsvolume volgt het marktsentiment nauw. In juni daalde het handelsvolume met 28% tot $1,41 biljoen. Dit is een niveau dat we sinds december 2020 niet meer hebben gezien, liet Bloomberg zien. Juli was echter niet veel beter. Ook in deze maand daalde het volume met meer dan 15% ten opzichte van mei.

Katie Stockton, medeoprichter van Fairlead Strategies, zei dat de stagnatie in handelsvolume waarschijnlijk net zo lang zal doorgaan tot er een omkeer plaats vindt in de markt.

“Volume is afgenomen gezien de verminderde opwinding van beleggers in een cyclische bearmarkt totdat cryptoprijzen uit hun bearmarktcyclus breken, wat maanden kan duren, we kunnen verwachten dat het volume onder het gemiddelde zal zijn.”

Binance looft $5 miljoen beloning uit voor informatie over insider trading
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bitcoin exchange Coinbase’s positie in deze markt

Als we ervan uitgaan dat een daling in handelsvolume gelijk staat aan een daling in interesse in cryptocurrency, treft het natuurlijk de exchanges het hardst. Zo ziet ook Coinbase haar marktaandeel dalen.

Uit Bloombergs rapport bleek dat Coinbase slechts 2,9% van het gemiddelde marktaandeel had in de top 30 in juni. Dit is een daling van 0,7%-punt ten opzichte van Q2 en een 2,4%-punt daling ten opzichte van Q1. Deze daling zou volgens Dan Dolev, analist bij Mizuho Securities USA, ook te maken hebben met structurele fouten in het business model.

Ook zagen we in juni een daling in het handelsvolume van Bitcoin future contracten van de CME Group. Het volume was slechts $29 miljard, het laagste niveau sinds juli 2021. Ook had bitcoin (BTC) haar slechtste maand ooit in juni. Vooralsnog lijkt bitcoin veel moeite te hebben met het behouden van de $20.000. De koers is al vijf keer onder deze grens gedoken in de afgelopen paar weken.

In deze barre omstandigheden verwachten analisten van JP Morgan dat BTC zal blijven zakken. Dit komt ook doordat de gemiddelde kosten om een bitcoin te produceren hard gedaald is. Waar dit eerst nog $24.000 was in juni, is dit nu ongeveer $13.000 per BTC.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie