Ivo Melchers Ivo Melchers
12/01/2023 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2023 19:06

Voyager krijgt toestemming voor Binance deal van $1 miljard

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: ymcgraphic/Shutterstock

Iets minder dan een maand geleden kon je in het crypto nieuws lezen dat de Amerikaanse tak van Binance de veiling had gewonnen om de activa van het failliete Voyager Digital over te nemen. Het zou gaan om een bedrag van $1,022 miljard.

Voyager vroeg in juli 2022 zijn faillissement aan door blootstelling aan het Three Arrows Capital (3AC) hedgefonds. 3AC kwam op zijn beurt in de financiële problemen door de crash van het terra-ecosysteem (LUNA) wat enkele weken later zorgde voor het indienen van een faillissement.

Crypto verbieden? Niet mogelijk – deze beurs voor iedereen toegankelijk
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance deal

In eerste instantie had FTX de veiling van het failliete crypto-leenplatform gewonnen, maar het faillissement van de crypto exchange gooide uiteraard roet in het eten. Na gedwongen te zijn het biedingsproces te heropenen, kwam Binance als winnaar uit de kast.

Inmiddels heeft Voyager de eerste goedkeuring gekregen van de rechtbank om de deal met Binance US door te laten gaan. De Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles gaf Voyager op 10 januari goedkeuring om een koopovereenkomst met de cryptobeurs uit te werken en om de stemmen van de schuldeisers over de verkoop te vragen.

De deal wordt echter pas definitief tijdens een toekomstige rechtszitting die momenteel gepland staat in maart. Als de deal doorgaat zullen klanten van Voyager, die al sinds juli geen toegang meer hebben tot hun kapitaal, naar verluidt 51% van hun activa terugkrijgen.

Zorgen over overname van Binance

Onlangs kon je lezen dat Amerikaanse toezichthouders een stokje willen steken door de overname van Voyager. Zo wees de Securities and Exchange Commission (SEC) erop dat Binance US verzuimde de nodige informatie op te nemen in haar openbaringsverklaring.

De ‘U.S. Committee on Foreign Investment in the United States’, een publieke entiteit die buitenlandse investeringen in de VS beoordeelt en reguleert, zei in een rechtszaak van 30 december dat de deal potentieel gevaarlijk kan zijn voor de Amerikaanse nationale veiligheid en plaatste een lijst met vragen over de deal. Als dat het geval zou zijn, kan de rechtbank nog altijd de deal blokkeren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie