Timo Bult Timo Bult
28/08/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:48

Waarom je cryptocurrency via Binance uitlenen mogelijk geen goed idee is

Nieuws
Bitcoin exchange Binance komt mogelijk met BTC opties

Onlangs werd bekend dat cryptocurrency exchange Binance een nieuwe leendienst aan gaat bieden. Door verschillende cryptocurrencies uit te lenen kunnen cryptocurrency-bezitters rente verdienen. De aankondiging werd echter niet door iedereen positief ontvangen.
Middels de leendienst kunnen gebruikers rente verdienen over hun cryptocurrency. Op hun Binance coins (BNB) verdienen zij 15%, het hoogste “gegarandeerde rendement” van de ondersteunde cryptocurrencies. Verder kan er een rente van 10% op ethereum classic (ETC) verdiend worden en 7% op tether (USDT).
Het feit dat de gegarandeerde rente op BNB het hoogst is, is niet verrassend. De exchange probeert op allerlei manieren klanten BNB vast te laten houden op de exchange. Dit is echter niet het grootste probleem waar mensen tegen aanlopen. Het is vooral die gegarandeerde rente waar Binance nu kritiek over krijgt:

“De rentevoet voor elk product is gegarandeerd, dus je cryptosaldo zal altijd groeien, ongeacht hoe de markt beweegt.” – CZ

Een gegarandeerde rentevoet beloven is nooit een goed idee


Een ander significant probleem is het feit dat als je gebruik wilt maken van de leendienst, je je cryptocurrency in je Binance wallet moet hebben staan. Met andere woorden, je vertrouwd als jouw cryptocurrency toe aan de exchange, die overigens dit jaar nog werd getroffen door een hack.
crypto_insiders_telegram_bannerBinance heeft voor dergelijke situaties SAFU, een fonds voor slachtoffers van bijvoorbeeld hacks. Echter blijft het onveilig om je cryptocurrency te allen tijde op de exchange te bewaren aangezien Binance de private keys beheert.
Met nog een crypto-dienst van Binance begint het erop te lijken dat Binance de “Google van de crypto-wereld” aan het worden is. Crypto-fanatici zijn dan ook niet blij met de steeds groter wordende invloed die het gecentraliseerde bedrijf in een gedecentraliseerde wereld krijgt.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie