Timo Bult Timo Bult
28/08/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:48

Waarom je cryptocurrency via Binance uitlenen mogelijk geen goed idee is

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchange Binance komt mogelijk met BTC opties

Onlangs werd bekend dat cryptocurrency exchange Binance een nieuwe leendienst aan gaat bieden. Door verschillende cryptocurrencies uit te lenen kunnen cryptocurrency-bezitters rente verdienen. De aankondiging werd echter niet door iedereen positief ontvangen.
Middels de leendienst kunnen gebruikers rente verdienen over hun cryptocurrency. Op hun Binance coins (BNB) verdienen zij 15%, het hoogste “gegarandeerde rendement” van de ondersteunde cryptocurrencies. Verder kan er een rente van 10% op ethereum classic (ETC) verdiend worden en 7% op tether (USDT).
Het feit dat de gegarandeerde rente op BNB het hoogst is, is niet verrassend. De exchange probeert op allerlei manieren klanten BNB vast te laten houden op de exchange. Dit is echter niet het grootste probleem waar mensen tegen aanlopen. Het is vooral die gegarandeerde rente waar Binance nu kritiek over krijgt:

“De rentevoet voor elk product is gegarandeerd, dus je cryptosaldo zal altijd groeien, ongeacht hoe de markt beweegt.” – CZ

Een gegarandeerde rentevoet beloven is nooit een goed idee


Een ander significant probleem is het feit dat als je gebruik wilt maken van de leendienst, je je cryptocurrency in je Binance wallet moet hebben staan. Met andere woorden, je vertrouwd als jouw cryptocurrency toe aan de exchange, die overigens dit jaar nog werd getroffen door een hack.
crypto_insiders_telegram_bannerBinance heeft voor dergelijke situaties SAFU, een fonds voor slachtoffers van bijvoorbeeld hacks. Echter blijft het onveilig om je cryptocurrency te allen tijde op de exchange te bewaren aangezien Binance de private keys beheert.
Met nog een crypto-dienst van Binance begint het erop te lijken dat Binance de “Google van de crypto-wereld” aan het worden is. Crypto-fanatici zijn dan ook niet blij met de steeds groter wordende invloed die het gecentraliseerde bedrijf in een gedecentraliseerde wereld krijgt.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie