Rico Engelbarts
04/10/2018 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2018 14:30

Winklevoss cryptocurrency exchange Gemini werkt samen met verzekeraar Aon aan consumentenbescherming

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Winklevoss_cryptocurrency_exchange_Gemini_werkt_samen_met_verzekeraar_aon_aan_consumentenbescherming

Foto: Rena Schild/Shutterstock

Gemini, de cryptocurrency-exchange van Cameron en Tyler Winklevoss, heeft aangekondigd dat het met verzekeringsbedrijf Aon gaat samenwerken om de digitale valuta van haar klanten te verzekeren.
Gemini heeft deze dekking verworven voor de tokens van haar klanten die het bedrijf in een wallet in bewaring heeft. De nieuwe verzekering is een aanvulling op de al reeds bestaande Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Yusuf Hussain, hoofd van de risico afdeling bij Gemini, zegt:

Consumenten zijn op zoek naar dezelfde niveaus van bescherming die ze gewend zijn van traditionele financiële instellingen. Het opleiden van onze verzekeraars staat ons niet alleen toe om dergelijke bescherming te bieden aan onze klanten, maar het stelt ook de verwachting voor consumentenbescherming in de hele crypto-industrie.

Gemini is in 2014 opgericht door de Winklevoss-tweeling. De exchange staat momenteel in de top 50 grootste crypto-exchanges ter wereld.
Vorige maand kondigde Gemini aan dat de exchange haar eigen stablecoin gaat lanceren op het Ethereum-netwerk: de Gemini dollar (GUSD). Vorige week kondigde Gemini aan dat zij van plan is uit te breiden naar de Britse markt.
Afgelopen zomer hadden de gebroeders Winklevoss een Bitcoin-ETF (Exchange-Traded Fund) ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), maar deze werd afgekeurd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie