Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Zal marktmanipulatie op crypto-exchanges goedkeuring Bitcoin-ETF versnellen?

In een nieuw rapport opgesteld door het kantoor van de procureur-generaal van New York (OAG) staat dat een groot aantal cryptocurrency-exchanges zeer kwetsbaar zijn voor marktmanipulatie. Dat zou slecht uit kunnen pakken voor investeerders die zitten te wachten op de goedkeuring van een Bitcoin– of andere crypto-gerelateerde Exchange-traded Fund (ETF).

Het OAG-rapport is het resultaat van een vijf maanden durend onderzoek naar 13 verschillende cryptocurrency-exchanges. Een van de speerpunten van het onderzoek was of deze exchanges genoeg maatregelen nemen om marktmanipulatie te bestrijden.

- Advertentie -

Drie van deze exchanges zijn door OAG als problematisch gekenmerkt. De eerste is Kraken, die onder vuur kwam te liggen toen Jesse Powel, CEO van Kraken, zei dat marktmanipulatie “niet uitmaakt voor crypto-handelaren.” De twee andere zijn Bitstamp en itBit, die allebei geen formeel beleid voeren om marktmanipulatie te voorkomen.

De drie exchanges hebben invloed op de prijzen van futures-contracten die verhandeld worden op de Chicago Mercantile Exchange (CME). De CME en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) zijn de enige twee exchanges waar men in Amerika Bitcoin-futures kan verhandelen. Het CBOE krijgt haar prijsdata exclusief van Gemini, een cryptocurrency-exchange uit New York, opgezet door de Winklevoss tweeling.

Dat betekent niet per se dat een goedkeuring van een Bitcoin-ETF van het CBOE door de Securities and Exchange Commission (SEC) sneller zal plaatsvinden. Ook al zou er totaal geen prijsmanipulatie plaatsvinden op de Gemini-exchange, toch worden de marktprijzen beïnvloed door illegale transacties op andere platformen.

De sector moet nog ernstige markttoezicht-capaciteiten invoeren, vergelijkbaar met die van traditionele handelsplatformen, om verdachte handelsactiviteiten op te sporen en te bestraffen. Een platform kan geen actie ondernemen om klanten te beschermen tegen marktmanipulatie en andere misstanden als het zich in de eerste plaats niet bewust is van die praktijken. Verschillende platformen hebben de OAG ook laten weten dat het onmogelijk was om effectief te surveilleren op manipulatieve activiteiten die plaatsvinden op meer dan één platform, en dus is elk handelsplatform noodzakelijkerwijs beperkt in de stappen die het kan nemen om misbruik te voorkomen.

Aldus het OAG-rapport. De crypto-wereld kijkt ondertussen gespannen toe of en wanneer de SEC de eerste Bitcoin-ETF gaat goedkeuren. Een voorstel van de gebroeders Winklevoss sneuvelde al van de zomer. Eind vorige maand gingen er weer een paar ten onder. CBOE hoopt de eerste te zijn die het lukt om een ETF goed te laten keuren. Sommige experts verwachten dat deze goedkeuring nog dit jaar zal plaatsvinden, maar velen verwachten dit pas in 2019. Dan zijn er nog experts die zeggen dat een Bitcoin-ETF helemaal geen goed idee is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.582,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.616,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.641,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.645,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.674,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.582,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.616,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.641,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.645,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.674,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...