Bonno Coerse Bonno Coerse
17/08/2018 05:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2018 05:43

Winklevoss: Het zal even duren voordat Wall Street cryptocurrency omarmt

Nieuws
Winklevoss: Het zal even duren voordat Wall Street cryptocurrency omarmt

CEO van cryptocurrency-exchange Gemini Trust Co., Tyler Winklevoss, zegt in een interview met Bloomberg dat het nog even zal duren voordat de meerderheid van Wall Street de crypto-markt betreedt.
De gebroeders Winklevoss hadden vorige maand een Bitcoin-ETF voorgesteld aan de SEC (Securities and Exchange Commission) maar deze werd afgekeurd. Sindsdien is het volume op hun exchange gedaald en zijn de koersen gedaald. De gebroeders Winklevoss geven aan dat deze tegenslag hen niet zal tegenhouden.
Tyler Winklevoss vertelt verder dat institutionele beleggers zich langzaam aan het opwarmen zijn voor cryptocurrencies, maar dat er nog wel wat tijd overheen zal gaan voordat zij de sprong zullen wagen:

Wall Street neemt cryptocurrencies wel degelijk serieus. Maar het grootste deel van de in Wall Street gesitueerde bedrijven participeren nog niet in de cryptocurrency-markt, die voornamelijk gedreven wordt door particulieren. Dit zal met de tijd veranderen, maar dat kan nog wel even duren.

Investeerders tonen zich al enige tijd terughoudend ten aanzien van cryptocurrencies vanwege de onzekerheid over de regelgeving in de markt. De ETF van de Winklevoss-tweeling zou hier verandering in moeten brengen, maar deze is dus afgewezen. Intussen wacht de markt het oordeel van de SEC over het ETF-voorstel van VanEck & SolidX af. Deze beslissing was onlangs uitgesteld tot september, maar het is aannemelijker deze tot 2019 op zich zal laten wachten.
Ondertussen is de Gemini-exchange van plan om door te blijven groeien. In de afgelopen zes maanden hebben zij hun aantal werknemers verdubbeld naar 150 werknemers en de exchange wil dit aantal nogmaals verdubbelen voor het einde van het jaar.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie