Crypto wisselkoersen

De Bitcoin en alle alternatieve coins zoals CardanoLitecoin, en Ripple hebben 24/7, het hele jaar rond, een bepaalde waarde. Deze waarde, oftewel prijs wordt bepaald door de wereldwijde exchanges waar vraag en aanbod elkaar treffen. Op het Crypto-insiders platform vind je de meest actuele Bitcoin en altcoin koers.

Vraag en aanbod

Waarom de Bitcoin koers stijgt of daalt is een veelgestelde vraag. Het simpele, korte antwoord is: door vraag en aanbod. Het overschot of juist het tekort bepaalt daardoor de gehanteerde prijs. Is er bijvoorbeeld meer vraag naar Bitcoin dan dat er aanbod is, dan zie je de prijs stijgen en vice versa. Vraag en aanbod worden beïnvloed door andere (intermenselijke) factoren zoals speculatie, emotie, en vertrouwen. Deze factoren worden op hun beurt weer beïnvloed door aspecten als het aantrekken van de economie waardoor de koopkracht stijgt, de Brexit, China’s ‘capital control’ of ander marktsentiment. Kortom, de totstandkoming van de koersprijzen is niet eenvoudig.

Volatiliteit

Hou bij het kopen van Bitcoin rekening met de volatiliteit van de digitale munt. Dit deftige woord houdt simpelweg in dat de koerswaarde van Bit- en altcoins erg wisselvallig kan zijn. Deze wisselvalligheid zorgt ervoor dat het onderwerp Bitcoin vaak aan het licht komt in nieuwsitems. Maar wat veroorzaakt nou deze volatiliteit?

In vergelijking met andere kapitaalmarkten is de marktwaarde (351 miljard, in maart 2018) van Bitcoin klein te noemen. Even voor de beeldvorming: de totale marktwaarde van goud is om en nabij 8 biljoen (jep die met 12 nullen!).

Groot vermogende vissen in de kleine Bitcoin vijver kunnen voor grote koersschommelingen zorgen. Daarnaast is er tegenwoordig veel ‘daytrading’ dat ook bijdraagt aan de koersveranderingen.

Wisselkoersen bij Crypto Insiders

Nieuwsgierig geworden naar de wisselkoersen of wil je jouw analytische vermogen de vrije loop laten voor een speculatie? Bekijk ze dan hier boven.

Laatste nieuws