Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo
Bitdenex

Bitdenex

De Nederlandse cryptocurrency exchange Bitdenex biedt een eerlijk handelsplatform waarop je de meeste grote cryptocurrencies kan kopen en verkopen. Het team van Bitdenex streeft ernaar om alleen de meest waardevolle en betrouwbaarste cryptocurrencies te noteren aan hun exchange. De relatief jonge exchange werkt daarnaast aan een verscheidenheid aan nieuwe handelsproducten die in de nabije toekomst gelanceerd zullen worden. Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie over cryptocurrency exchange Bitdenex. Meer lezen over Bitdenex? Bekijk dan ook zeker onze review!

Wat is Bitdenex?

Bitdenex is een internationaal handelsplatform dat haar hoofdkantoor in Nederland heeft. De exchange beschrijft zichzelf als een klein bedrijf met een gepassioneerd team. Het doel van Bitdenex is om het handelen met en investeren in crypto zo gemakkelijk mogelijk te maken voor iedereen. Zo valt op de website te lezen:

Bitdenex is een handelsplatform voor de mensen en niet voor de institutionele investeerders.

Bitdenex is in principe net als veel andere exchanges; je kan er cryptocurrencies verhandelen op een open exchange. Met behulp van grafieken kan je technische analyses uitvoeren om zo in te kunnen schatten wat de prijs mogelijk gaat doen. Een voordeel dat Bitdenex biedt is dat je het handelen eerst met een demoaccount kan uitproberen. Je hoeft dus niet direct met echte crypto te handelen!

Welke cryptocurrencies biedt Bitdenex?

Alleen de meest waardevolle

Zoals in de introductie al benoemd biedt Bitdenex alleen waardevolle en betrouwbare cryptocurrencies. Het team beoordeelt in samenwerking met haar community verschillende cryptocurrencies. Voldoet een crypto aan de gestelde eisen dan wordt deze toegevoegd aan het handelsplatform.

Op dit moment kunnen de volgende cryptocurrencies verhandeld worden op Bitdenex:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Dash (DASH)
 • Ripple (XRP)
 • Neo (NEO)
 • TRON (TRX)
 • Qtum (QTUM)
 • Stellar (XLM)
 • Digibyte (DGB)

Eerst kostenloos proberen

trade met een demoaccount

Ben je geïnteresseerd in de handel in cryptocurrency, maar heb je nog geen ervaring op dit gebied? Bij Bitdenex kan je met een demoaccount je eerste ervaring opdoen zonder daarmee het risico te lopen geld te verliezen. Met een demoaccount kun je het platform en de tools eerst eens goed onderzoeken en uitproberen voordat je besluit met echt geld te gaan handelen.

Een account maken en bitcoin kopen

Mocht je het besluit hebben genomen om echte bitcoin te kopen, dan kan dit via Bitdenex zeer gemakkelijk. Zo koop je bitcoin of een van de andere cryptocurrencies met gemak met iDEAL via je eigen bankrekening. De crypto komt vervolgens in je Bitdenex-account te staan waarna je ermee kan gaan handelen.

Eerst dien je natuurlijk wel een account aan te maken. Het platform begeleidt je tijdens dit proces. Nadat je je account hebt aangemaakt zal je jezelf eerst moeten verifiëren door documenten aan te leveren. Bitdenex streeft ernaar om de document binnen een werkdag te verifiëren.

Koersen en handelskosten op Bitdenex

Fees en traders

Bitdenex hanteert zoals de meeste andere exchanges een trading fee. Deze fee is een klein percentage van elke transactie die je doet. Bij Bitdenex is dit percentage 0,2% per transactie en is hiermee relatief laag.

Op de website maakt Bitdenex daarnaast duidelijk dat het de traders zijn die de prijzen van de cryptocurrencies bepalen, en niet Bitdenex zelf. Het bedrijf stelt als enkel doel te hebben om traders bij elkaar te brengen zodat zij met elkaar kunnen handelen op een eerlijk handelsplatform.

Waardevolle en betrouwbare cryptocurrencies = minder volatiliteit

Bitdenex heeft alleen betrouwbare en waardevolle cryptocurrencies genoteerd staan aan zijn handelsplatform. Je zal dus geen hele kleine of nieuwe altcoins vinden op Bitdenex. De voornaamste reden dat Bitdenex deze altcoins weert is de volatiliteit die vaak gepaard gaat met dergelijke kleine small cap altcoins.

Door alleen betrouwbare coins met een grote marktkapitalisatie toe te voegen aan het platform tracht Bitdenex meer veiligheid voor het portfolio van de traders te bieden. Doordat er minder volatiliteit is, zal je minder schommelingen in de waarde van je portfolio zien en zal je bijvoorbeeld niet de waarde van je crypto plotseling naar nul zien gaan.

Bitdenex screenshots

Exchange in beeld
bitdenex_demoaccount
Maak gratis een demoaccount en probeer het handelsplatform van Bitdenex uit.
bitdenex_faq
Bitdenex heeft een lijst van veel gestelde vragen en antwoorden.
Het handelsplatform van Bitdenex.

Ondersteunde crypto

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Dash (DASH)
 • Ripple (XRP)
 • Neo (NEO)
 • TRON (TRX)
 • Qtum (QTUM)
 • Stellar (XLM)
 • Digibyte (DGB)

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...

Laatste nieuws