Bitvavo

Bitvavo bestaat nu bijna twee jaar, is de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland, en is naar eigen zeggen hard op weg om één van de toonaangevende cryptocurrency exchanges te worden in Europa. De exchange, gevestigd aan de Amsterdamse grachtengordel, heeft als missie om digitale valuta toegankelijk te maken voor iedereen. Momenteel biedt Bitvavo meer dan 50 verschillende cryptocurencies aan die je als gebruiker kan kopen, verkopen, bewaren en verhandelen.

Bitvavo

Bitvavo laagste handelskosten

Bitvavo hanteert momenteel de laagste handelskosten in de Benelux. Deze kosten liggen tussen de 0,10% en 0,25% per transactie, afhankelijk van het type order en de tier, of laag, die van toepassing is. Daarnaast rekent Bitvavo op dit moment over de eerste €1.000 aan verhandelde cryptocurrencies geen handelskosten. Let wel, dit is alleen van toepassing als je binnenkomt via een affiliate-link. Dat kan door hier te klikken! Bitvavo maakt gebruik van een zogeheten maker-taker structuur, waarbij verschillende lagen van toepassing zijn. Hierbij geldt, hoe meer je handelt des te lager je handelskosten worden:

Maandelijks handelsvolume Taker fee Maker fee
€ 0 0,25 0,20
€ 50.000 0,24 0,15
€ 100.000 0,22 0,10
€ 250.000 0,20 0,06
€ 500.000 0,18 0,03
€ 1.000.000 0,16 0,01
€ 2.500.000 0,14 -0,01
€ 5.000.000 0,12 -0,03
€ 10.000.000 0,10 -0,05

 

Bitvavo aanbod en betaalmethodes

Bitvavo biedt meer dan 50 verschillende cryptocurrencies aan en stopt niet onder stoelen of banken dat het bedrijf voornemens is om dit aanbod uit te breiden. Hiermee beoogt de exchange niet alleen de bekende digitale valuta aan te bieden, maar ook de opkomende, minder grote cryptocurrencies. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om, naast de bekende bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en ripple (XRP) ook direct ICON (ICX), AION (AION) en Basic Attention Token (BAT) met iDEAL te kopen. In bijna alle gevallen verwerkt Bitvavo inkomende betalingen direct. In de uitgebreide support-sectie van de website geeft Bitvavo aan dat alle inkomende betalingen direct worden verwerkt (wanneer je bijvoorbeeld met iDEAL betaalt), met uitzondering van nationale SEPA-betalingen die binnen een werkdag worden verwerkt. Daarnaast heeft Bitvavo voor internationale betalingen twee werkdagen nodig. Ook uitbetalingen worden direct door Bitvavo verwerkt, echter kan het tot een werkdag duren voordat de tegoeden op je bankrekening staan als je bank geen SEPA instant payments ondersteunt.

Handelsplatform Bitvavo 

Het handelsplatform van Bitvavo is gebruiksvriendelijk en werkt snel. Om zowel de beginnende investeerder als de ervaren trader te bedienen heeft Bitvavo een basis-interface en een geavanceerde interface. Basis-interface Bij de basis-interface wordt euro als base pair (referentievaluta) gebruikt en kunnen gebruikers alleen market orders plaatsen. Ook is het in de basis-interface mogelijk om direct een live chat te starten met de support-afdeling van Bitvavo. Geavanceerd interface De geavanceerde interface biedt euro en bitcoin als base pairs en geeft de gebruiker toegang tot uitgebreide grafieken voor technische analyses en zicht op de orderboeken. Daarnaast kan je als gebruiker complexere orders inschieten. Denk hierbij aan limit orders (good-till-canceled orders, fill-or-kill orders en immediate-or-cancel orders). cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_banner

Bitvavo limieten en verificaties

Omdat Bitvavo fiatgeld en cryptocurrencies van gebruikers in beheer heeft dient de exchange een verificatieproces te hanteren om tegemoet te komen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Aan de hand van een Know Your Customer (KYC) beleid en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) wilt Bitvavo weten met wie zij te maken hebben. Hoeveel Bitvavo van je wilt weten hangt af van je handelsvolume. Bij het aanmaken van een account wordt er om de volgende informatie gevraagd:

  • voornaam
  • achternaam
  • e-mailadres

Vervolgens ontvang je een e-mail die je dient te bevestigen, waarna je account direct gereed is om euro’s op te storten en te gebruiken. Zo kun je binnen enkele minuten al cryptocurrencies kopen. Verdere verificatie is nodig als je meer dan €5.000 wilt storten, je de aangekochte cryptocurrencies wilt opnemen naar een externe wallet of als je cryptocurrencies wilt storten op je Bitvavo account. Hierbij zal Bitvavo vragen naar een kopie van je paspoort of identiteitsbewijs, die automatisch wordt gescreend. Na deze identiteitsverificatie kan je als gebruiker ongelimiteerde bedragen verhandelen en kunnen orders van elke gewenste grootte worden ingevoerd.

Veiligheid Bitvavo 

Bitvavo heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en neemt, om deze veiligheid te waarborgen, een aantal maatregelen:

  1. De tegoeden van klanten zijn ondergebracht in een aparte stichting, Stichting Bitvavo Payments, die geheel losstaat van de besloten vennootschap Bitvavo. Hierdoor zullen de prestaties en resultaten van het bedrijf geen effect hebben op de tegoeden van klanten.
  2. Bitvavo bewaart het overgrote deel van haar digitale valuta in een zogeheten cold wallet. Deze wallets, die fysiek op een beveiligde plek worden opgeslagen, zijn niet verbonden met het internet en kunnen dus niet gehackt worden.
  3. Slechts een beperkt aantal medewerkers van Bitvavo hebben alleen gezamenlijk toegang tot deze offline wallets.

Uiteraard wordt een klein percentage van de beheerde digitale valuta in een hot wallet bewaard die wél in verbinding staat met het internet. Hierdoor kan Bitvavo snelle opnames, verkopen en verwerkingen garanderen.

Bereikbaarheid

Je kan middels e-mail en de eerder genoemde live chat contact opnemen met Bitvavo. De live chat is beschikbaar op:

  • Werkdagen: 09:00 uur – 17:00 uur.
  • Zaterdag: 10:00 uur – 18:00 uur.
  • Zondag: Niet beschikbaar.

Daarnaast is het ook mogelijk om een e-mail naar de support-afdeling te sturen. Support via de e-mail is beschikbaar op:

  • Werkdagen: 09:00 uur – 22:00 uur.
  • Weekenddagen: 10:00 uur – 18:00 uur.