Adoptie van blockchain in wetenschap flink toegenomen

The Pistoia Alliance, een wereldwijde non-profit organisatie die zich inzet voor innovaties op het gebied van biowetenschappen en onderzoek en ontwikkeling (O&O) heeft de resultaten gepubliceerd van een onderzoek naar de toepassing van blockchain-technologie in de farmaceutische en life science-industrie.
Volgens Pistoia Alliance gebruikt 60% van de professionals in deze sectoren momenteel blockchain of experimenteert het op zijn minst met de technologie. Ten opzichte van twee jaar geleden, toen dit percentage slechts 22% bedroeg, is dit een flinke stijging maar desalniettemin toont 40% momenteel nog geen interesse in het implementeren van blockchain-technologie bij hun ondernemingen. Dr. Steve Arlington, voorzitter van de Pistoia Alliance zegt daar het volgende over:

We moeten ervoor zorgen dat de life science-industrie toegang heeft tot de juiste vaardigheden en personeel om hun blockchain-projecten tot een goed einde te brengen. Deze kennis zal vooral nuttig zijn voor de 18% van de life science-professionals die toe hebben gegeven niets te weten over blockchain. Het potentieel om samenwerking en daarmee ook innovatie te verbeteren is enorm.


Gevraagd naar wat de grootste belemmeringen zijn, noemde 55% van de ondervraagden het gebrek aan bekwaam blockchain-personeel. 16% gaf aan de blockchain-technologie te vinden dat de blockchain-technologie te moeilijk te begrijpen is. Juist om deze redenen roept Pistoia Alliance de industrieën op om samen te werken bij de ontwikkeling en de implementatie van de technologie.
De enquête toont wel aan dat de life science- en farmaceutische professionals zich steeds meer bewust worden van de mogelijkheden van blockchain. 73% van de ondervraagden noemen de onveranderlijkheid van gegevens als grootste voordeel van de technologie. Ook de transparantie van het blockchain-systeem wordt door 39% genoemd als belangrijke factor. 18% geeft echter aan te geloven dat het gebruik van blockchain niet meer waarde toevoegt dan het gebruik van een traditionele database, wat aantoont dat er enige terughoudendheid heerst in industrieën van biowetenschappen en O&O om de technologie te gebruiken. Ook daarover geeft Pistoia Alliance aan van mening te zijn dat “sommige misvattingen over blockchain overwonnen kunnen worden met meer kennis van degenen in de [blockchain-]industrie”.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie
Advertentie