Simon Bosch Simon Bosch
24/04/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2022 16:05

Macro-legende Raoul Pal ziet risico’s voor verdere dalingen op cryptomarkt

Geen onderdeel…
Macro-legende Raoul Pal ziet risico’s voor verdere dalingen op cryptomarkt

Foto: corlaffra/Shutterstock

Sinds begin dit jaar is het spelletje in financiële markten opeens een stuk ingewikkelder geworden. Het overgrote deel van de aandelen is al hard gezakt, de Amerikaanse dollar is al hard aan het stijgen en ook goud maakt opvallende koersbewegingen. Macro-investeerder en Real Vision-CEO Raoul Pal uit zijn zorgen op Twitter en in een Real Vision-interview.

“Se duplicará el número de BTC”, el gran error de un periódico suizo

Bitcoin kan dalen, maar geen nieuwe dieptepunten

Op Twitter plaatste hij afgelopen vrijdag een korte thread op Twitter waarin hij verklaart dat verdere dalingen een reële mogelijkheid zijn. Energie-aandelen en grondstoffen zijn de afgelopen tijd flink gegroeid, maar ook die zijn inmiddels begonnen aan een daling. Pal denkt dat het voor een grote risk off-situatie kan zorgen, waarbij vermoedelijk alleen de Amerikaanse dollar (USD) en Amerikaanse staatsobligaties (Treasuries) veilig zullen zijn.

Zo’n situatie hebben we eerder gezien, namelijk de grote Corona-crash van maart 2020. Toen is vrijwel alles hard gedaald, behalve de dollar. Ook cryptocurrencies zouden hier dan onder lijden, alhoewel hij niet verwacht dat er ‘nieuwe dieptepunten’ zullen ontstaan. Wat Real Visions bekende topman hier precies onder verstaat is helaas niet duidelijk.

Veel cryptocurrencies zijn namelijk al hard gedaald en zitten al akelig dicht in de buurt van supportlijnen. Zo is Bitcoin (BTC) nog maar een luttele 20% verwijderd van het dieptepunt van afgelopen zomer. Voor de Amerikaanse technologiesector (NASDAQ) geldt dit nog duidelijker.

Advertentie

Zonneschijn na de storm

Economische groei en iedereens portfolio zouden eronder gaan lijden. Mei en juni kunnen daardoor een rood kleurtje gaan krijgen. Toch ziet hij er het positieve van in, hij benadrukt in een aflevering van de Daily Briefing dat hij risk on-producten blijft kopen als markten de komende acht weken blijven dalen. Kennelijk denkt hij dat het een korte dip wordt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie