Rico Engelbarts
26/05/2018 19:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2018 19:45

Een 17e eeuws herenhuis wordt geveild met blockchain

Nieuws

Veel van de landen met de hoogste adoptiepercentages zijn minder welvarend. Bron: UNCTAD

Een Italiaans herenhuis uit de 17e eeuw wordt geveild via blockchain.
Vrijdag werd aangekondigd dat de in Beverly Hills gevestigde vastgoedmakelaar Hilton & Hyland samenwerkt met blockchain startup Propy om het Palazzetto in het Palazzo Albertoni Spinola, dat gebouwd werd tussen 1580 en 1616, te veilen.
Het monument op de werelderfgoedlijst van Unesco, werd begin 17e eeuw ontworpen door architect Giacomo Della Porta en wordt momenteel op een waarde van $42 miljoen geschat. Geïnteresseerde partijen kunnen er zowel in fiat als in cryptocurrencies op bieden tot 28 juni, zei Natalia Karayaneva, CEO van Proby.
Karayaneva vindt de veiling een unieke kans is om de verkoop van een historisch gebouw met blockchain vast te leggen, in het bijzonder omdat vastgoed-toepassingen van blockchain zich nog in een heel vroeg stadium bevinden.

Het is geen overdrachts-test van een paar luttele dollars maar een deal van meerdere miljoenen, waarbij een gebrek aan transparantie kan resulteren in een aanzienlijk slechtere deal voor de belegger of de verkoper.

In de toekomst hoopt Karayaneva nog meer vastgoeddeals met blockchain te zien, waarbij ze opmerkt dat de veiligheid en de onveranderlijkheid achter de technologie kopers ervan kunnen overtuigen dat ze hun geld niet riskeren. Ze is ook van mening dat blockchain-technologie de aankoop van gebouwen efficiënter kan maken door het automatiseren van vastgoedtransacties, waardoor de kosten zouden dalen en huisbezitters een manier zouden krijgen om hun eigendomsrechten te bewijzen.

Het proces van het kopen van onroerend goed is tegenwoordig niet transparant en niet veilig, zelfs in de Verenigde Staten. Biedingen waarbij aanbieders blindelings aanbieden zijn zeer manipulatief. Dit is waarom het belangrijk is om niet alleen de betalingen en eigendomstitels te registreren, maar ook om de veiling en het mechanisme van aanbieden te automatiseren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie