Een 17e eeuws herenhuis wordt geveild met blockchain

0

Een Italiaans herenhuis uit de 17e eeuw wordt geveild via blockchain.

Vrijdag werd aangekondigd dat de in Beverly Hills gevestigde vastgoedmakelaar Hilton & Hyland samenwerkt met blockchain startup Propy om het Palazzetto in het Palazzo Albertoni Spinola, dat gebouwd werd tussen 1580 en 1616, te veilen.

Het monument op de werelderfgoedlijst van Unesco, werd begin 17e eeuw ontworpen door architect Giacomo Della Porta en wordt momenteel op een waarde van $42 miljoen geschat. Geïnteresseerde partijen kunnen er zowel in fiat als in cryptocurrencies op bieden tot 28 juni, zei Natalia Karayaneva, CEO van Proby.

Karayaneva vindt de veiling een unieke kans is om de verkoop van een historisch gebouw met blockchain vast te leggen, in het bijzonder omdat vastgoed-toepassingen van blockchain zich nog in een heel vroeg stadium bevinden.

Het is geen overdrachts-test van een paar luttele dollars maar een deal van meerdere miljoenen, waarbij een gebrek aan transparantie kan resulteren in een aanzienlijk slechtere deal voor de belegger of de verkoper.

In de toekomst hoopt Karayaneva nog meer vastgoeddeals met blockchain te zien, waarbij ze opmerkt dat de veiligheid en de onveranderlijkheid achter de technologie kopers ervan kunnen overtuigen dat ze hun geld niet riskeren. Ze is ook van mening dat blockchain-technologie de aankoop van gebouwen efficiënter kan maken door het automatiseren van vastgoedtransacties, waardoor de kosten zouden dalen en huisbezitters een manier zouden krijgen om hun eigendomsrechten te bewijzen.

Het proces van het kopen van onroerend goed is tegenwoordig niet transparant en niet veilig, zelfs in de Verenigde Staten. Biedingen waarbij aanbieders blindelings aanbieden zijn zeer manipulatief. Dit is waarom het belangrijk is om niet alleen de betalingen en eigendomstitels te registreren, maar ook om de veiling en het mechanisme van aanbieden te automatiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws