Home Nieuws Aantal vrouwen dat crypto-investeringen in de gaten houdt is verdubbeld sinds begin...

Aantal vrouwen dat crypto-investeringen in de gaten houdt is verdubbeld sinds begin dit jaar

- Advertentie -

In de afgelopen zes maanden is het aantal vrouwen dat een investering in cryptocurrencies overweegt gestegen van 6% naar 13%, meldt City A.M. op 9 juni.

Het rapport was gebaseerd op een marktonderzoek, uitgevoerd door een Britse cryptocurrency-exchange London Block Exchange, waaruit blijkt dat cryptocurrency het populairst is bij vrouwen uit de millennial-generatie, van wie één op de vijf vrouwen wenst te gaan investeren in crypto.

Het onderzoek suggereert ook een verschil in de manier waarop mannen en vrouwen investeren, waarbij vrouwen een meer strategische aanpak hanteren omdat ze 50% minder gevoelig zijn voor “fear of missing out (FOMO)” dan mannen. Bovendien laat het onderzoek zien dat vrouwen vaker samenwerken dan mannen, omdat de kans twee keer zo groot is dat zij familie en vrienden raadplegen over hun potentiële investeringen, in vergelijking met mannen, die statistisch gezien meer geneigd zijn “het alleen te doen”.

Een eerder onderzoek van de Etoro crypto-exchange wees uit dat tot voor kort de crypto-industrie door mannen werd gedomineerd; mannen vormden 91,5% van de beleggers en vrouwen slechts 8,5%.

Senior Business Analyst van London Block Exchange, Agnes de Roeyer, is echter van mening dat deze trend een verandering zou kunnen ondergaan. Volgens City A.M. zei zij het volgende:

Er bestaat nog steeds de algemene misvatting dat cryptocurrency een spel voor mannen is, maar we hebben gezien dat honderden vrouwen zich in de afgelopen maanden hebben aangemeld bij onze exchange en een aantal van de meest inspirerende en deskundige investeerders, die toonaangevend zijn in de sector, zijn vrouwen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€13.889,60 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€13.881,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€13.945,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€13.966,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.130,90 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...