Rico Engelbarts
11/06/2018 12:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 12:10

Aantal vrouwen dat crypto-investeringen in de gaten houdt is verdubbeld sinds begin dit jaar

Nieuws
aantal_vrouwen_dat_Bitcoin_in_de_gaten_houdt_verdubbeld_sinds_begin_dit_jaar

In de afgelopen zes maanden is het aantal vrouwen dat een investering in cryptocurrencies overweegt gestegen van 6% naar 13%, meldt City A.M. op 9 juni.
Het rapport was gebaseerd op een marktonderzoek, uitgevoerd door een Britse cryptocurrency-exchange London Block Exchange, waaruit blijkt dat cryptocurrency het populairst is bij vrouwen uit de millennial-generatie, van wie één op de vijf vrouwen wenst te gaan investeren in crypto.
Het onderzoek suggereert ook een verschil in de manier waarop mannen en vrouwen investeren, waarbij vrouwen een meer strategische aanpak hanteren omdat ze 50% minder gevoelig zijn voor “fear of missing out (FOMO)” dan mannen. Bovendien laat het onderzoek zien dat vrouwen vaker samenwerken dan mannen, omdat de kans twee keer zo groot is dat zij familie en vrienden raadplegen over hun potentiële investeringen, in vergelijking met mannen, die statistisch gezien meer geneigd zijn “het alleen te doen”.
Een eerder onderzoek van het Etoro handelsplatform wees uit dat tot voor kort de crypto-industrie door mannen werd gedomineerd; mannen vormden 91,5% van de beleggers en vrouwen slechts 8,5%.
Senior Business Analyst van London Block Exchange, Agnes de Roeyer, is echter van mening dat deze trend een verandering zou kunnen ondergaan. Volgens City A.M. zei zij het volgende:

Er bestaat nog steeds de algemene misvatting dat cryptocurrency een spel voor mannen is, maar we hebben gezien dat honderden vrouwen zich in de afgelopen maanden hebben aangemeld bij onze exchange en een aantal van de meest inspirerende en deskundige investeerders, die toonaangevend zijn in de sector, zijn vrouwen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie