Rico Engelbarts
05/10/2018 06:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2018 06:09

Air France KLM gaat reizen voordeliger maken met blockchain

Nieuws
air_france_klm_gaat_reizen_goedkoper_maken_met_blockchain

Foto: Mopic/Shutterstock

Air France KLM heeft aangekondigd te gaan samenwerken met Winding Tree om blockchain-technologie te gaan ontwikkelen voor de reisindustrie.
Het doel van de samenwerking is om met behulp van blockchain het reisaanbod voor klanten voordeliger te maken, voornamelijk door het aantal benodigde tussenpersonen te verminderen.
Air France KLM is de op vier na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Air France en KLM fuseerden in 2004. Het Zwitserse Winding Tree is een blockchain-platform dat zichzelf bestempeld als een “decentralized travel ecosystem.” Het platform gebruikt Lif tokens voor haar diensten.
Sonia Barrière, de vice-president van Strategie en Innovatie bij Air France KLM, zegt het volgende over de samenwerking:

We zijn trots om een van de eerste luchtvaartmaatschappijen te zijn die zich aansluiten bij Winding Tree om blockchain-technologie te ontwikkelen. […] Met blockchain-technologie willen we een revolutie teweegbrengen in uitwisselingen binnen de reisindustrie voor onze klanten, bedrijven en start-ups.

Pedro Anderson, oprichter en CEO van Winding Tree, gaf het volgende commentaar:

De Air France KLM-groep heeft een reputatie opgebouwd als het gaat om het gebruik van technologie om de klantervaring te verbeteren. We zijn verheugd om hen te helpen bij hun doel en inzet om de leidende luchtvaartmaatschappij in klantrelaties te worden en we kijken ernaar uit om blockchain-technologie als de tool te introduceren die nodig is om echte innovatie en verbeterde klanttevredenheid te bewerkstelligen.

Winding Tree is al een dergelijke samenwerking aangegaan met andere grote luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa, Air New Zealand, Swiss Air en Eurowings.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie