Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Alibaba, de Chinese Amazon, hard op weg om blockchain-grootmacht te worden

Alibaba, het Chinese equivalent van Amazon, is goed op weg om dit jaar de grootste patenthouder te worden gerelateerd aan blockchain-technologie. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van KISSPatent.

KISSPatent meldt dat de hoeveelheid aanvragen voor blockchain-patenten met een rap tempo toeneemt. De eerste helft van 2020 zag meer aanvragen voor dit soort patenten dan in heel 2019, en 2019 had drie keer zoveel aanvragen als 2018.

- Advertentie -

Alibaba en IBM hebben verreweg de meeste blockchain patenten, meldt KISSPatent, en Alibaba heeft dit jaar al acht tot tien keer zoveel aanvragen ingediend dan IBM. Als Alibaba dit tempo doorzet dan haalt het IBM nog voor het einde van het jaar in.

KISSPatent geeft toe dat de precieze hoeveelheid moeilijk meten is. Sommige patenten gebruiken namelijk het woord blockchain maar een of twee keer, wellicht ter voorbeeld, en worden daarom niet meegeteld. Dan zijn er nog patenten die de term distributed ledger technology (DLT) gebruiken. Dr. D’vorah Graeser, oprichter en CEO van KISSPatent, zegt:

De huidige classificatiesystemen helpen niet om nauwkeurig te zoeken naar blockchain-patenten. Hoewel de verschillende methoden die we gebruikten verschillende cijfers lieten zien, kunnen we vol vertrouwen stellen dat blockchain overal is en heel snel toeneemt.

Financiële technologie (fintech) bedrijven vragen de meeste patenten aan, wat geen verassing zal zijn. Hieronder vallen ook cryptocurrencies en bedrijven die crypto als bitcoin (BTC) opslaan en/of verhandelen. Ook de gezondheidszorg vraagt veel blockchain patenten aan.

In het lijstje van bedrijven die de meeste blockchain patenten hebben is alleen de Bank of America (BoA) afkomstig uit de traditionele banksector en nChain uit de blockchain-sector. Het zijn voornamelijk Fortune500 bedrijven die aanvragen indienen, niet pure blockchain bedrijven.

Blockchain-innovators moeten de rol van intellectueel eigendom binnen hun bedrijven heroverwegen. Blockchain is er om te blijven en het zal zeer binnenkort een dominante kracht zijn bij technische disruptie. Grote bedrijven zullen deze technologie gebruiken om te innoveren en ze zullen er alles aan doen om hun innovaties te beschermen en er geld mee te verdienen.

Aldus Dr. Graeser. KISSPatent meldt dat de reden waarom niet meer pure blockchain-bedrijven zijn vertegenwoordigd komt door een wijdverbreide opvatting die Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin recent op Twitter deelde:

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.085,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.084,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.110,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.174,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.246,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.085,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.084,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.110,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.174,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.246,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...