Kevin Schijven Kevin Schijven
08/04/2022 10:22 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2022 10:22

Altcoins herstellen iets: avalanche, solana en near de hardste stijgers

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Altcoins herstellen iets: avalanche, solana en near hardste stijgers

Foto: Furkan Cubuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) consolideert nog, maar veel altcoins konden de afgelopen 24 uur al enigzins herstellen. De cryptocurrencies markt kleurde meerdere dagen rood, maar vrijwel de gehele top 100 staat vandaag in het groen, op enkele uitzonderingen na natuurlijk. Desondanks zien we, wederom op enkele uitzonderingen na, vooralsnog geen grote stijgingen. De totale marktkapitalisatie van alle crypto stijgt met zo’n 0,7% naar $2,13 biljoen

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum staat 2,6% in de plus

Ethereum (ETH) dipte woensdag helemaal naar $3.150 en ook gisterenavond dipte de koers nog even daar in de buurt van. Sindsdien is ether voorzichtig aan het herstellen. De ETH koers klimt gestaag en maakt op het moment van schrijven zelfs een klein sprongetje. De koers duwt nu tegen de weerstand rond $3.300, maar lijkt daar nog wat moeite mee te hebben. Toch staat de koers 2,6% in de plus vandaag.

Advertentie

BNB, DOT, XRP, SHIB, ADA iets in de plus

Binance coin (BNB) heeft het vanochtend moeilijk. BNB werd op $440 afgewezen en zakt terug naar $434 waarmee koers nog maar 1,3% in de plus staat. Polkadot (DOT) kon afgelopen nacht nog niet stijgen, maar maakte gisterenavond nog wel een flinke rebound van de dip. DOT consolideert momenteel rond $20,5 en staat 1,4% in de plus. Ripple (XRP) kon vannacht wel stijgen, maar werd onder $0,8 al afgewezen en zakt momenteel terug naar $0,786 en staat daarmee ook 1,4% in de plus.

Shiba inu (SHIB) houdt vanochtend sterker stand en stoeit momenteel met $0,000025 waarmee SHIB 1,7% in de plus staat. Cardano (ADA) was voorzichtig aan het klimmen gedurende nacht en komt momenteel weer bij $1,10 aan waarmee koers 1,9% in de plus staat vandaag.

Grayscale pleit voor Ethereum ETF: ‘Investeerders verdienen het’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

DOGE, SOL, AVAX stijgen harder

Dogecoin (DOGE) kon afgelopen nacht een stuk sterker aantrekken. DOGE steeg met 3% en is vanochtend weer in gevecht met die $0,15. Solana (SOL) werd vanochtend in eerste instantie rond $122 afgewezen, maar steeg daarvoor wel flink. SOL staat zelfs 4% in de plus vandaag. Avalanche (AVAX) steeg het hardst van de top 10 crypto in de afgelopen 24 uur, stoeit momenteel met $89 en staat 5,2% in de plus.

Crypto Rewind: Ethereum onder vuur, MicroStrategy koopt bitcoin & meer
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

LUNA hardste daler van de dag

Terra (LUNA) is daarentegen vandaag de enige grote crypto die rood kleurt. De LUNA koers is behoorlijk aan het schommelen en komt momenteel op $103 uit waarmee koers 4% in de min staat. LUNA is daarmee ook gelijk de hardste daler uit gehele top 100 vandaag.

Ethereum ETF’s mogelijk in gevaar, SEC opent de aanval op ETH
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 crypto hardste stijgers

Vlak daaronder vinden we nu near (NEAR). De koers van NEAR staat maar liefst 25% in de plus vandaag en zelfs 45% deze week. NEAR staat op het punt om weer de $20 te hertesten en als de koers daar doorheen breekt, zou dat mogelijk tot een nieuwe all-time high kunnen leiden. Near is gelijk de hardste stijger van de top 100 crypto vandaag en komt momenteel op de 16 plek uit qua marktkapitalisatie. Near komt zelfs op de 11e positie uit van grootste altcoins met stablecoins uitgezonderd, zeer dicht bij shiba inu.

Toch is near niet de enige koers die groen kleurt vandaag. Zo staan thorchain (RUNE), ethereum classic (ETC) en celo (CELO) zo’n 5% in de plus. Voor convex finance (CVX), lido (LDO) en ecash (XEC) is dat 6%. Juno (JUNO) en zcash (ZEC) stijgen met ongeveer 8% en radix (RDX) zelfs 10%. Dan hebben we nog frax share (FXS) die vandaag 21% in de plus staat en inmiddels meer dan 60% deze week.

Vitalik Buterin investeerde groots in nieuw Ethereum project
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium altcoin analyses

Wil je dieper op de altcoins en hun koersen ingaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie