Roy van Krieken Roy van Krieken
10/05/2022 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2022 19:15

ApeCoin (APE) razend populair onder ethereum whales

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ApeCoin (APE) razend populair onder ethereum whales

Foto: Napong Suttivilai/Shutterstock

Een tijdje terug lanceerde het team achter de beroemde Bored Ape Yacht Club non-fungible token (NFT) collectie ook een eigen ERC-20 token. ApeCoin (APE) was de naam en direct kreeg de token een grote lading aandacht. Zelfs grote ethereum (ETH) investeerders, ofwel whales, waren geinteresseerd. Op dit moment staat ApeCoin zelfs op de derde plaats van meest populair coins onder deze whales.

Wat had een €500 solana investering 1 jaar geleden je nu opgeleverd?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

ApeCoin

Sinds mei is het handelsvolume van ApeCoin gemiddeld zo’n $2,07 miljard per dag. Dat is een duidelijk signaal dat de interesse van investeerders in het project nog altijd erg groot is. Data van WhaleStats bevestigt dit signaal. ApeCoin staat namelijk op plek 3 van de meest gekochte tokens door de top-100 Ethereum adressen.

Alleen de stablecoin USDC en ethereum zelf zijn nog populairder. Opmerkelijk is het feit dat ApeCoin zelfs populairder is dan Tether (USDT). Gemiddeld kopen de top-100 ethereum adressen zon 12.721 APE tokens met een marktwaarde van $157.609.

De populariteit van ApeCoin is natuurlijk veelal te danken aan het succes van de Bored Ape Yacht Club NFT collectie van Yuga Labs. Deze collectie met hun iconische apen is vandaag de dag de op-twee-na-grootste NFT collectie naar verkoopvolume.

APE koers

Direct na de lancering van ApeCoin schoot de koers omhoog. Binnen enkele minuten was de prijs van APE gestegen van zo’n $5 tot $40. Dat is stijging van maar liefst 700%! Er bestond echter wel behoorlijk wat onduidelijkheid over de daadwerkelijke prijs van APE. Deze prijs kwam op een aantal grote crypto exchanges niet overeen. Zo bereikte de koers van APE op Gate.io zelfs een astronomische $214. 

Na een serieuze daling tot rond de $10 werd wederom een sterke stijging ingezet. Opnieuw werden prijzen tot diep in de $20 bereikt. Dit bleek echter weer van korte duur, want aan het einde van april zakte de koers van APE volledig onderuit samen met de rest van de crypto markt. Na het neerzetten van een dieptepunt op $8, wist de koers op het moment van schrijven weer iets omhoog te krabbelen tot rond de $9,8.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie