Kevin Schijven Kevin Schijven
18/10/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 12:59

Bank of America is stiekem Ripple’s DLT technologie aan het testen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bank of America is stiekem Ripple's DLT technologie aan het testen

Foto: Anton_AV/Shutterstock

De Bank of America (BoA), de op een na grootste bank in de Verenigde Staten, is naar verluidt bezig met het testen van Ripple’s distributed ledger technology (DLT). Dat zou een woordvoerder van Ripple gemeld hebben aan CoinDesk.
Ripple zei dat BoA een klant was van het bedrijf tijdens een presentatie georganiseerd door het International Monetary Fund (IMF) vorig jaar. Een anonieme woordvoerder van Ripple ontkende noch bevestigde dit, maar ze zei wel het volgende tegen CoinDesk:

Bank of America maakt sinds 2016 deel uit van Ripple’s Global Payment Steering Group en we hebben met hen een pilot uitgevoerd.

Er zijn verder geen details bekend over deze pilot. Wel verscheen er vorige week een vacature op de website van de BoA dat de bank op zoek is naar een product manager die een team zou moeten leiden omtrent een ‘Ripple project.’
Naar verluidt is de BoA het zogenaamde xCurrent betalingssysteem van Ripple aan het testen. Er is hier geen XRP (XRP) bij betrokken en de kans dat de BoA XRP in de toekomst zal gebruiken lijkt momenteel klein.
Eind juli verscheen een nieuw patent dat al onthulde dat de BoA gebruik wil maken van Ripple’s DLT.
Vorige week kondigde Ripple aan te gaan samenwerken met Finastra, een van de grootste fintech-bedrijven ter wereld.
Xpring, de investeringstak van Ripple, kondigde onlangs aan geïnvesteerd te hebben in cryptocurrency wallet-provider BRD alsmede in het DeFi-bedrijf Vega Protocol. Beide ter ondersteuning voor de adoptie van XRP.
Uit een recentelijk onderzoek van XRPArcade blijkt dat Ripple elke maand 227 miljoen XRP verkocht heeft en dat wellicht de komende 18 jaar zal blijven doen.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie