Home Nieuws Altcoin nieuws Bank of America is stiekem Ripple's DLT technologie aan het testen

Bank of America is stiekem Ripple’s DLT technologie aan het testen

De Bank of America (BoA), de op een na grootste bank in de Verenigde Staten, is naar verluidt bezig met het testen van Ripple’s distributed ledger technology (DLT). Dat zou een woordvoerder van Ripple gemeld hebben aan CoinDesk.

Ripple zei dat BoA een klant was van het bedrijf tijdens een presentatie georganiseerd door het International Monetary Fund (IMF) vorig jaar. Een anonieme woordvoerder van Ripple ontkende noch bevestigde dit, maar ze zei wel het volgende tegen CoinDesk:

Bank of America maakt sinds 2016 deel uit van Ripple’s Global Payment Steering Group en we hebben met hen een pilot uitgevoerd.

- Advertentie -

Er zijn verder geen details bekend over deze pilot. Wel verscheen er vorige week een vacature op de website van de BoA dat de bank op zoek is naar een product manager die een team zou moeten leiden omtrent een ‘Ripple project.’

Naar verluidt is de BoA het zogenaamde xCurrent betalingssysteem van Ripple aan het testen. Er is hier geen XRP (XRP) bij betrokken en de kans dat de BoA XRP in de toekomst zal gebruiken lijkt momenteel klein.

Eind juli verscheen een nieuw patent dat al onthulde dat de BoA gebruik wil maken van Ripple’s DLT.

Vorige week kondigde Ripple aan te gaan samenwerken met Finastra, een van de grootste fintech-bedrijven ter wereld.

Xpring, de investeringstak van Ripple, kondigde onlangs aan geïnvesteerd te hebben in cryptocurrency wallet-provider BRD alsmede in het DeFi-bedrijf Vega Protocol. Beide ter ondersteuning voor de adoptie van XRP.

Uit een recentelijk onderzoek van XRPArcade blijkt dat Ripple elke maand 227 miljoen XRP verkocht heeft en dat wellicht de komende 18 jaar zal blijven doen.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.590,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.655,19 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.667,63 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.673,51 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.