Kevin Schijven Kevin Schijven
12/10/2020 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2020 19:05

Bitcoin (BTC) dominantie omlaag, crypto marktkapitalisatie omhoog, DeFi exchanges zien explosieve groei

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) dominantie omlaag, crypto marktkapitalisatie omhoog, DeFi exchanges zien explosieve groei

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

CoinGecko, een populaire vergelijkingssite voor cryptocurrency koersen en crypto-exchanges, heeft onlangs een nieuw onderzoeksrapport uitgebracht. Het rapport is een soort overzicht van enkele van de grootste ontwikkelingen in de markt uit het derde kwartaal van 2020.


Coingecko meldt dat in het derde kwartaal van 2020 de totale marktkapitalisatie van de gehele crypto-markt met 31% is toegenomen en het handelsvolume met 34%.
Aan het einde van september was er echter een behoorlijke dip te zien. Coingecko stelt dat dit wellicht te maken heeft met de tweede COVID-19 golf en de aankomende Amerikaanse presidentiële verkiezingen die onzekerheden op de markt veroorzaken.


Onder de verschillende cryptocurrencies was in Q3 de Binance Coin (BNB) de sterkste stijger met een toename van zo’n 90%. Daarna volgt Ethereum (ETH) met 60%, XRP (XRP) met 37% en Bitcoin (BTC) met bijna 18%. De dominantie van bitcoin in de markt is langzamerhand aan het afnemen, meldt Coingecko, maar het heeft nog nooit zo lang opeenvolgend boven de $10.000 gestaan.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

DeFi

Het derde kwartaal werd vooral gekenmerkt door de exploderende decentralized finance (DeFi) markt. DeFi-tokens presteerden over het algemeen beter dan de rest van de tokens en ze trekken nog steeds de markt aan, ook al nam het momentum af in september. Vooral Aave, YFI en UMA zagen enkele enorme stijgingen in Q3.
Ook zogeheten Stablecoins zagen een sterke stijging. Tether (USDT) nam met bijna $6 miljard toe en de totale marktkapitalisatie staat nu op bijna $16 miljard. Daarna volgt USDC dat met $1,5 miljard steeg naar $2,5 miljard.


Onder cryptocurrency-exchanges zagen decentralized exchanges (DEX) een explosieve groei in Q3, terwijl het handelsvolume op traditionele CEX beurzen juist iets afnam. In totaal is het volume op crypto-beurzen met $155 miljard toegenomen in het derde kwartaal, een toename van 88%.
Het volume op DEX beurzen is zelfs met 700% toegenomen en steeg van $3,8 miljard naar $30,4 miljard. Uniswap en Curve hebben 80% van deze markt in handen. Toch staat het volume van DEX beurzen pas op zo’n 6% ten opzichte van CEX beurzen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie