Timo Bult Timo Bult
02/05/2019 08:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2019 08:03

Bitcoin (BTC) kan op de korte termijn terugzakken, ethereum (ETH) in dalend trendkanaal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_kan_op_korte_termijn_terug_zakken_ethereum_in_dalen_trendkanaal

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De huidige situatie ziet er aardig bullish uit voor bitcoin (BTC). Zo merkt de technisch analist Bitcoin Jack op dat de koers een typisch bullish patroon vormt. Ethereum (ETH) doet juist precies het tegenovergestelde.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Het patroon waar Bitcoin Jack het over heeft is het “ascending broadening wedge”-patroon. Waar bij een normaal wedge-patroon de prijsswings steeds kleiner worden, gebeurt juist het omgekeerde bij een broadening wedge-patroon.
Volgens Bitcoin Jack vormt zo’n patroon zich eigenlijk alleen maar in een bullmarkt. In een tweet vergelijkt hij de koersbeweging van bitcoin nu met die van de S&P 500 in 2009/2010. Toen de S&P 500 dit patroon vormde zakte de koers eerst terug, voordat het de stijgende lijn doorzette.
Mocht bitcoin hetzelfde gaan doen, dan is het goed mogelijk dat bitcoin op de korte termijn tot $6.250 stijgt en vervolgens terugzakt tot $4.800. Daarna zou de bullmarkt echt inzetten, aldus Bitcoin Jack:


Niet iedereen is het met die stelling eens. Bitcoin handelt namelijk al sinds het moment dat de cryptocurrency verhandelt kan worden in een prijskanaal in de vorm van een stijgende boog. Telkens voordat bitcoin in een bullmarkt terecht komt, handelt het eerst een tijdje aan de onderzijde van dit kanaal. Dit heeft bitcoin tot nu toe nog niet gedaan, wat zou betekenen dat de cryptocurrency nog terug kan zakken naar een prijsniveau ergens tussen de $3.000 en $4.000.


Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $5.433 waard op Coinmarketcap na 0,91% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Bitcoin maakte een korte stijging door in de afgelopen dagen en lijkt nu deze stijging nu langzaam door te zetten binnen een stijgend trendkanaal.

Advertentie

Ethereum (ETH)

Terwijl bitcoin de afgelopen dagen een stijgend trendkanaal vormde, doet ethereum (ETH) precies het tegenovergestelde. De grootste altcoin zit namelijk vast in een dalend trendkanaal. 
Op het moment van schrijven is ethereum $161 waard op Coinbase na 0,91% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Op de korte termijn ziet het er dus bearish uit voor ethereum. Support ligt op ongeveer $157 en bij uitbraak naar boven zal de koers waarschijnlijk resistance vinden op $162.
Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie