Rico Engelbarts
07/08/2020 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2020 16:00

Bitcoin bull Dan Morehead doet prijsvoorspelling en onthult in welke cryptocurrencies zijn hedgefonds zit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bull Dan Morehead onthult in welke cryptocurrencies zijn hedgefonds zit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De eigenaar van investeringsfirma en hedgefund Pantera, Dan Morehead, heeft onlangs bekend gemaakt in welke altcoins het bedrijf momenteel geïnvesteerd heeft. Morehead gaf dit prijs in een recent interview met Thinking Crypto. Het overgrote deel van de investering zit in bitcoin (BTC), daarna in ethereum (ETH). Ook Filecoin, Augur, 0x en Polkadot zitten in het portfolio.
Pantera beheert voor meer dan $600 miljoen aan crypto assets. Morehead gaf aan dat hij ook zelf investeert in de fondsen van het bedrijf. Hij is bullish wat bitcoin betreft, hij gelooft er in dat bitcoin gemiddeld 200% per jaar zal blijven stijgen. Ondanks de gigantische bull en bear moves die de voorpagina halen. Dan Morehead gelooft dat er een inefficiëntie heerst die de impact van de bitcoin halving niet volledig kan inschatten.
Na de afgelopen twee bitcoin halvings zijn er zeer duidelijke positieve impulsen geweest. Deze beginnen meestal ongeveer een jaar en een kwart vóór de halvering en zetten ongeveer 440 dagen na de halvering door.
Uitgaande van het stock-to-flow model, zou bitcoin in augustus een prijspunt van $115.000 voor ogen hebben. Ondanks dat dit geprojecteerd staat in het model betekent het niet dat bitcoin dat ook echt gaat behalen, maar volgens Morehead is het zeker mogelijk. Hij is er zelfs van overtuigd dat bitcoin het prijspunt van $100.000 gaat bereiken binnen twee jaar. Volgens hem is het een mooie kans voor de lange termijn maar moet je er slechts geld in investeren wat je bereid bent te verliezen.
De crypto-markt profiteert volgens Morehead van een flinke verandering in custody aanbiedingen, het is makkelijker om je crypto veilig op te slaan tegenwoordig wat aantrekkelijk is voor institutionele investeerders.

“Als beheerder was het in het begin nogal moeilijk om in crypto te investeren. Dat is in de afgelopen twee jaar sterk verandert. Meer betrouwbare partijen hebben tools gebouwd om dit te faciliteren. Waaronder, Coinbase Custody, Bitgo en New York Stock Exchange. Die worden gezien als betrouwbare en gerenommeerde bedrijven die al voor langere tijd opereren zonder enige vorm van beveiligingsincidenten. Voor mij is dat een enorme verandering, het stelt een institutionele belegger met een fiduciaire verantwoordelijkheid in staat dit daadwerkelijk naar het investeringscomité te leiden.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie