Rico Engelbarts
26/08/2018 19:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2018 19:54

Bitcoin en Ethereum stabiel terwijl ICON en andere tokens grote winsten boeken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_en_ethereum_stabiel_ICON_en_andere_tokens_boeken_grote_winsten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De tokens hebben in de afgelopen dagen goede zaken gedaan ten opzichte van zowel Bitcoin (BTC) als de Amerikaanse dollar (USD). Terwijl Bitcoin relatief stabiel in de regio van $6.700 bleef schommelen, boekten altcoins als Bitcoin Cash (BCH), EOS (EOS), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Stellar (XLM) allemaal kleine verliezen tussen de 0,5% en 1,5%.
Verrassend genoeg stegen de tokens, waaronder Aion (AION), Ontology (ONT), Waltonchain (WTC) en Wanchain (WAN) flink in waarde ten aanzien van BTC en de dollar. Nano (NANO), Dent (DENT) en ICON (ICX) boekten respectievelijk zelfs winsten van maar liefst 33,5%, 33% en 20%. Ook op zondag 26 augustus bleken zij de best presterende altcoins te zijn.
Zoals bekend, is de cryptomarkt nog altijd grotendeels afhankelijk van de twee grootste cryptocurrencies, Bitcoin en Ethereum. Wanneer de prijs van BTC stijgt, ervaren de tokens een geïntensiveerde beweging aan de bovenkant en wanneer de BTC-prijs daalt, maken de tokens een geïntensiveerde bewegingen aan de onderkant mee. De prijzen van BTC en ETH stegen echter niet dit weekend.
De sterke toename van ICON kan echter worden toegeschreven aan het plan van het ICON-team om $5 miljoen aan ICX-tokens terug te kopen op de korte termijn. Tevens is ICON ook samen gaan werken met Kyobo, de grootste verzekeringsmaatschappij van Zuid-Korea, en ondertekende beide partijen een memorandum van overeenstemming met als doel om op blockchain gebaseerde applicaties voor de verzekeringsfirma te ontwikkelen.
Op de korte termijn is het onwaarschijnlijk dat de tokens hun behaalde winsten van afgelopen weekend kunnen behouden, gezien het lage dagelijkse handelsvolume van de crypto-markt. Vorige week lag dat nog rond de $13 miljard, maar op zondagavond is daar volgens gegevens van CoinMarketCap slechts $9,65 miljard van over.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie