Kevin Schijven Kevin Schijven
13/09/2022 10:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2022 10:58

Bitcoin en vooral ethereum fondsen zien forse uitstroom vlak voor merge

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Voor de vijfde week op rij zagen cryptocurrency investeringsproducten een netto uitstroom. Afgelopen week kwam de totale netto uitstroom op maar liefst $63 miljoen uit, meldt James Butterfill in het wekelijkse rapport van CoinShares. Het is wellicht een teken van de grote onzekerheid op de markt die nog steeds heerst, ook onder institutionele investeerders.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

$99 miljoen stroomt uit crypto fondsen in 5 weken

In totaal kwam de netto uitstroom van de afgelopen vijf weken op $99 miljoen uit. Dat is relatief gezien een vrij klein bedrag, al steeg dit afgelopen week dus flink. Ditmaal waren ethereum (ETH) beleggingsproducten verantwoordelijk voor het grootste deel van de uitstroom.

Bitcoin (BTC) fondsen zagen een netto uitstroom van ongeveer $13 miljoen afgelopen week. Voor ether fondsen kwam dit afgelopen week echter op $61,6 miljoen uit. Volgens Butterfill heeft dat waarschijnlijk te maken met de aankomende “merge”

Advertentie

Zijn investeerders bezorgd over Ethereum merge?

In enkele dagen maakt, als alles goed verloopt, het Ethereum netwerk de langverwachte overstap naar proof-of-stake. CoinShares meldt dat institutionele investeerders wellicht toch bezorgd zijn dat het evenement niet zal verlopen als gepland.

Sommige investeerders speculeren dat het wellicht om een “buy the rumour, sell the news” evenement gaat terwijl de slechte macro-economische toestand nog altijd dit jaar de richting van de koersen bepaalt.

Short bitcoin producten zagen dan ook de grootste instroom afgelopen week, namelijk van $10,6 miljoen. Dat is wellicht ook een teken van het slechte marktsentiment. Daarentegen zagen solana (SOL) en cardano (ADA) producten wel een bescheiden netto instroom afgelopen week, namelijk van $0,3 miljoen en $0,4 miljoen respectievelijk.

Verder valt op dat de grootste uitstroom afgelopen week plaats vond in Canada, namelijk maar liefst $60 miljoen. Vooral het Canadese 3iQ fonds zag een forse uitstroom van $57 miljoen. Fondsen in de Verenigde Staten zagen een uitstroom van $10 miljoen, maar Europese producten zagen juist een kleine netto instroom van $7 miljoen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie