Kevin Schijven Kevin Schijven
15/12/2021 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2021 19:15

Bloomberg en Galaxy Digital lanceren samen nieuw Solana fonds

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bloomberg en Galaxy Digital lanceren samen nieuw Solana fonds

Foto: Primakov/Shutterstock

Galaxy Digital, het cryptocurrency investeringsbedrijf van miljardair Michael Novogratz, heeft samen met Bloomberg een nieuw fonds voor solana (SOL) gelanceerd. Dat kondigen de bedrijven op 15 december aan middels een persbericht.

Het ‘Galaxy Solana Fund’ richt zich vooral op institutionele investeerders. Beleggers moeten minimaal $25.000 inleggen om gebruik te maken van het nieuwe fonds. Coinbase, de grootste cryptocurrency-exchange in de Verenigde Staten, bewaart de SOL tokens.

“De crypto-economie bevindt zich in een opwindend groeitraject en we grijpen de kans aan door onze productsuite zorgvuldig uit te breiden om toegang te bieden tot het institutionele deel van de digitale activaklasse. Solana heeft een overtuigende use case, een sterke technologische basis en is van toenemend belang voor crypto-investeerders.”

Aldus Steve Kurz van Galaxy Digital. Het fonds is verbonden aan een solana index die Galaxy Digital en Bloomberg een maand geleden lanceerden. Het fonds volgt de prestaties van die SOL INDEX. Het nieuwe fonds volgt ook enkele weken na Grayscale Investments een SOL fonds lanceerde. Alan Campbell van Bloomberg zegt:

“We zijn constant op zoek naar kansen in de steeds evoluerende cryptomarkten en het is duidelijk dat Solana snel groeit in de ruimte. Deze nieuwe index is een nieuwe kans om de actief betrokken institutionele markt te ontmoeten, en we zijn verheugd om nauw samen te blijven werken met een marktleider als Galaxy terwijl we onze crypto-mogelijkheden en -aanbod uitbreiden.”

Ripple stapt de wereld van DeFi in en onthult nieuw XRP leensysteem
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana ontwikkelingen

Solana ziet de laatste tijd veel positieve ontwikkelingen. Volgens analysebedrijf Santiment ziet het blockchain-netwerk momenteel zelfs meer ontwikkeling dan rivalen Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Polkadot (DOT). Solana Ventures, de investeringstak van Solana Labs, kondigde onlangs nog een fonds van $150 miljoen aan voor gaming. Ook slaat Solana de handen ineen met Opera.

Toch ondervond het Solana netwerk onlangs ook problemen door een DDoS aanval. Ondanks dat het netwerk ditmaal overeind bleef, riep dat weer zorgen op omtrent het proof-of-history protocol. De SOL koers was de afgelopen 24 uur een van de sterke stijgers onder de grootste crypto, maar zakt nu toch weer iets. SOL zit al sinds begin november in een neerwaartse trend.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie