Kevin Schijven Kevin Schijven
23/03/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2022 20:04

Bored Ape Yacht Club en ApeCoin bedrijf is nu $4 miljard waard

icon-nft
NFT nieuws
Bored Ape Yacht Club en ApeCoin bedrijf is nu $4 miljard waard

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Yuga Labs, het bedrijf achter de beruchte Bored Ape Yacht Club (BYAC), en inmiddels eigenaar van CryptoPunks, kondigt op 22 maart aan dat het nu maar liefst $4 miljard waard is.

De waardering komt na een nieuwe financieringsronde van $450 miljoen. Het is een van de grootste financieringsrondes in de cryptocurrency-wereld en zelfs de allergrootste voor een non-fungible token (NFT) project.

Yuga Labs meldt in een persbericht dat de investering wordt gebruikt om het team van het bedrijf uit te breiden met nieuw talent en toekomstige samenwerkingen. Ook wordt het geld gebruikt voor een NFT metaverse. De Bored Ape ontwikkelaar hintte onlangs al hiernaar met het volgende filmpje:

Derde NL crypto stamp van PostNL komt eraan – verkoop start dit jaar
Derde NL crypto stamp van PostNL komt eraan - verkoop start dit jaar

Yuga Labs zet groten stappen naar NFT metaverse

De financieringsronde werd geleid door Andreessen Horowitz (a16z). Ook MoonPay, Lion Tree, Sound Ventures, Thrive Capital, Anomica Brands van The Sandbox (SAND) en cryptocurrency-exchange FTX deden aan de investeringsronde mee. Chris Lyons van a16z zegt:

“Yuga Labs is snel een web3 cultuur-, gaming- en entertainmentimperium geworden. Mainstream adoptie in web3 versnelt razendsnel en Yuga loopt voorop bij het samenvoegen van cultuur en innovatie zodat iedereen de metaverse kan betreden. We zijn verheugd om te investeren in dit briljante team en hun visie, en helpen de volgende grens te smeden op het gebied van entertainment dat eigendom is van de gemeenschap.”

Alhoewel de hype omtrent NFT de laatste tijd flink afkoelde in vergelijking met vorig jaar, heeft Yuga Labs een aantal grote ontwikkelingen deze maand doorgemaakt. Zo nam het bedrijf onlangs CryptoPunks en Meebits over, beide een van de grootste NFT collecties op de markt samen met BYAC.

Ook lanceerde het bedrijf vorige week ApeCoin (APE) hield hiervoor een airdrop onder BYAC eigenaren. De lancering verliep echter niet zonder problemen en de koers ervan is zeer volatiel. APE lanceerde met zeer uiteenlopende prijzen op de beurzen, namelijk tussen de $20 en $60, en zakte vervolgens naar $7. Vervolgens schoot de prijs even naar $17 en zakte enkele dagen later naar $9,6.

Vind hier een uitgebreide premium technische en fundamentele analyse van ApeCoin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie
Advertentie