Kevin Schijven Kevin Schijven
23/03/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2022 20:04

Bored Ape Yacht Club en ApeCoin bedrijf is nu $4 miljard waard

icon-nft
NFT nieuws
Bored Ape Yacht Club en ApeCoin bedrijf is nu $4 miljard waard

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Yuga Labs, het bedrijf achter de beruchte Bored Ape Yacht Club (BYAC), en inmiddels eigenaar van CryptoPunks, kondigt op 22 maart aan dat het nu maar liefst $4 miljard waard is.

De waardering komt na een nieuwe financieringsronde van $450 miljoen. Het is een van de grootste financieringsrondes in de cryptocurrency-wereld en zelfs de allergrootste voor een non-fungible token (NFT) project.

Yuga Labs meldt in een persbericht dat de investering wordt gebruikt om het team van het bedrijf uit te breiden met nieuw talent en toekomstige samenwerkingen. Ook wordt het geld gebruikt voor een NFT metaverse. De Bored Ape ontwikkelaar hintte onlangs al hiernaar met het volgende filmpje:

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-nft
    NFT nieuws

Yuga Labs zet groten stappen naar NFT metaverse

De financieringsronde werd geleid door Andreessen Horowitz (a16z). Ook MoonPay, Lion Tree, Sound Ventures, Thrive Capital, Anomica Brands van The Sandbox (SAND) en cryptocurrency-exchange FTX deden aan de investeringsronde mee. Chris Lyons van a16z zegt:

“Yuga Labs is snel een web3 cultuur-, gaming- en entertainmentimperium geworden. Mainstream adoptie in web3 versnelt razendsnel en Yuga loopt voorop bij het samenvoegen van cultuur en innovatie zodat iedereen de metaverse kan betreden. We zijn verheugd om te investeren in dit briljante team en hun visie, en helpen de volgende grens te smeden op het gebied van entertainment dat eigendom is van de gemeenschap.”

Alhoewel de hype omtrent NFT de laatste tijd flink afkoelde in vergelijking met vorig jaar, heeft Yuga Labs een aantal grote ontwikkelingen deze maand doorgemaakt. Zo nam het bedrijf onlangs CryptoPunks en Meebits over, beide een van de grootste NFT collecties op de markt samen met BYAC.

Ook lanceerde het bedrijf vorige week ApeCoin (APE) hield hiervoor een airdrop onder BYAC eigenaren. De lancering verliep echter niet zonder problemen en de koers ervan is zeer volatiel. APE lanceerde met zeer uiteenlopende prijzen op de beurzen, namelijk tussen de $20 en $60, en zakte vervolgens naar $7. Vervolgens schoot de prijs even naar $17 en zakte enkele dagen later naar $9,6.

Vind hier een uitgebreide premium technische en fundamentele analyse van ApeCoin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie