Kevin Schijven Kevin Schijven
01/06/2023 10:36 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2023 10:36

Cardano vangt klap terwijl litecoin en deze crypto juist flink stijgen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto dip: Cardano hardste daler, litecoin begint sterk herstel

Foto: sasirin pamai/Shutterstock

De crypto markt had in mei de slechtste maand sinds november 2022 achter de rug. Echter kleuren de meeste koersen vandaag ook weer rood. De markt blijft zeer onzeker en het volume en de liquiditeit zeer laag.

Toch hebben we wederom een paar opvallende stijgers zitten in de top 100 grootste altcoins. Dat weerhoudt echter niet de totale marktkapitalisatie ervan te dalen met 0,8% naar $1,178 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers dipt weer onder $27.000

Bitcoin (BTC) dipte vanochtend vroeg wederom onder de $27.000 en kwam zo laag uit als $26.600. Sindsdien is bitcoin voorzichtig aan het herstellen, maar de koers toont een neerwaartse trend en het is mogelijk dat de $27.000 nu van support omslaat naar weerstand. Vooralsnog blijft de koers hangen in hetzelfde bereik als de afgelopen maanden door het extreem lage volume. Met een prijs van $26.900 staat bitcoin vandaag 1% in de min.

Advertentie

Ethereum koers zakt net iets minder hard

Ethereum (ETH) steeg nog kort voordat de koers vanochtend omlaag dook. Daardoor staat ETH vandaag iets minder diep in het rood dan bitcoin. Desondanks dipte ETH even helemaal naar $1.840, maar komt inmiddels weer rond $1.863 uit en staat daarmee 0,4% in de min.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Cardano hardste daler crypto top 10

De top 10 is vandaag opvallend verdeeld. Binance coin (BNB) zakt met 0,8% naar $305 en tron (TRX) met 1,5% naar $0,0745. Cardano (ADA) is echter de grote verliezer vandaag uit de top 10 en zakt met 3,5% naar $0,3628.

Daarentegen kleuren niet alle koersen in de top 10 rood. Ripple (XRP) steeg in eerste instantie, maar valt tegen vanochtend terug naar $0,508, dezelfde prijs als 24 uur geleden. Dat zien we ook bij solana (SOL) die weer terug uitkomt op $20,7.

JPMorgan vol vertrouwen in Ethereum ETF, zelfs als rechtszaak nodig is
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Litecoin hardste stijger altcoin top 10

Dogecoin (DOGE) herstelde onmiddellijk van de dip en staat met $0,0718 al 0,2% in de plus. Polygon (MATIC) stijgt zelf na zijn herstel verder door en staat met $0,897 zo’n 0,8% in de plus.

Tot slot hebben we in de top 10 nog litecoin (LTC), die vandaag zich loskoppelt van de markt en gedurende nacht gestaag bleef stijgen. De LTC koers tikte zojuist de $93 aan en staat daarmee 4% in de plus vandaag. Litecoin haalt hiermee tron en polkadot in en staat weer in de top 10 grootste altcoins (zonder stablecoins meegeteld).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gate vangt zwaartse klap in crypto top 100

Ook de top 100 is vandaag verdeeld, al kleuren meer koersen rood dan groen. Aan de top van de rode kant vinden we naast cardano nog huobi (HT) 3,5% in de min staan. Gate (GT) is echter de grootste verliezer vandaag en zakt met 8% naar $4,46. Dat lijkt met geruchten te hebben te maken over een arrestatie.

https://twitter.com/CoinSumption/status/1663945273440362496

Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, zelfs als ETF wordt afgewezen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XDC koers stijgt als een raket

Tot slot hebben we nog een opvallende stijger vandaag: xdc network (XDC). Gisterenochtend schreven we al over de sterke stijging van XDC door het onderstaande nieuws en dat bleef de afgelopen 24 uur sterk doorzetten. XDC bereikte vanochtend een top van $0,0419, maar zakt nu onder $0,039. Toch staat XDC hiermee vandaag maar liefst 22% in de plus.

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie