Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
20/09/2020 11:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2020 11:36

CEO Diginex over DeFi: "Er zullen dingen kapot gaan maar het staat nog in de kinderschoenen"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
CEO Diginex over DeFi:

De gedecentraliseerde financiële sector, DeFi, heeft de laatste paar maanden een ongekende stroomversnelling wat betreft zijn ontwikkeling meegemaakt. De opkomst van Uniswap met zijn eigen coin en de crisis rondom SUSHI-token zijn maar twee van de vele gebeurtenissen die de DeFi-markt tekenen, maar dit is pas het begin want volgens Richard Byworth, CEO van digitaal financieringsbedrijf Diginex. Volgens hem staat de niche echter nog pas in de kinderschoenen.
Byworth vertelde in een interview met Anthony ‘Pomp’ Pompliano dat hij echt gelooft in de toekomst van DeFi, maar vergelijkt het vooralsnog met het “vliegen naar de maan met een kartonnen doos.”

“Het is alsof je in een kartonnen doos naar de maan probeert te vliegen – ik bedoel, je zult jezelf onderweg in de problemen brengen, en weet je, dingen zullen kapotgaan en opbranden, zoals we al zijn gaan zien.”

Volgens Byworth is DeFi niet hetgeen wat het crypto-ecosysteem nu nodig heeft. Zeker met de komst van MicroStrategy die een half miljard in bitcoin (BTC) steekt, Paul Tudor Jones en veel andere serieuze grote investeerders die zich aan het oriënteren zijn in de industrie hoopt hij dat DeFi niet een nieuwe ICO-rage wordt.
Het drama rondom falende projecten, fraudes en ongekende crashes creëren een slecht beeld voor de gehele industrie en zeker naar overheden en regelgevende instanties. Dit is vergelijkbaar met de ICO-bubbel in 2017.
Byworth is ook niet de eerste die de DeFi-sector vergeleek met ICO’s in 2017. Ook de oprichter van de digitale asset-datasite Messari, Ryan Selkis, staat hier ongeveer hetzelfde in, maar vreest het ergste voor de sector.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie