Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

De DeFi revolutie is hier, zegt Winklevoss, terwijl onderzoeksbedrijf Messari juist het einde voorspelt

Ondanks alle waarschuwingen lijkt de hype omtrent de exploderende decentralized finance (DeFi) markt alleen maar toe te nemen.

Nadat de grote cryptocurrency-exchanges Coinbase en Binance recent allerlei aankondigingen deden met betrekking tot deze markt, volgt nu ook de Gemini beurs van de Winklevoss tweeling.

- Advertentie -

Tyler Winklevoss kondigde op 12 september aan dat AMP (AMP) PaxosStandard (PAXG), en Compound (COMP) vanaf volgende week genoteerd zullen worden op Gemini. “De DeFi revolutie staat voor de deur,” aldus Winklevoss.

Onlangs waarschuwde Ryan Selkis, oprichter van crypto-onderzoeksbureau Messari, dat DeFi wellicht sneller ten onder zal gaan dan mensen verwachten. De DeFi zeepbel zal knappen vanwege een hoge mate van ponzifraude, rug pulls, yield hopping en stijgende transactiekosten op Ethereum (ETH), zegt Selkis.

Selkis vergelijkt de huidige DeFi rage met de ICO rage uit eind 2017. “Als het te mooi lijk om waar te zijn, dan is het meestal ook zo.” Volgens Selkis zullen de insiders binnenkort zonder slachtoffers zitten om uit te buiten. Hij geeft toe dat hij van experimenten als deze houdt, en dat slimme mensen hier veel aan verdienen, maar hij zou DeFi niet aan de meeste mensen aanraden.

De nieuwste controverse in de DeFi-markt is SUSHI. Het project was in eerste instantie een succes, maar nadat de oprichter ervan een deel van de voorraad van SUSHI tokens op de markt dumpte, kelderde de prijs. De verwachting was dat dit het einde zou zijn voor het DeFi-project, maar in een onverwachtse wending heeft de ontwikkelaar deze voorraad weer teruggekocht. Het gaat hier om maar liefst $14 miljoen aan ETH.

Een analyse van Glassnode verwacht echter dat de prijs van SUSHI nog ver zal dalen. Gegevens van DeFi Pulse tonen dat de afgelopen dagen het totale vergrendelde bedrag (TVL) in DeFi-projecten weer aan het stijgen is. De TVL behaalde begin deze maand bijna $10 miljard maar zakte een week later naar $6 miljard. Inmiddels staat deze alweer boven de $8 miljard.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.262,48 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.262,48 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...