Timo Bult Timo Bult
08/04/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2019 05:00

Coinbase CEO: "Cryptocurrencies zullen in eerste instantie meer aan de randen worden gebruikt"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
coinbase_CEO_brian_armstrong_zullen_in_eerste_instantie_meer_aan_de_randen_worden_gebruikt

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Tijdens een 45 minuten durende “Ask Me Anything”-sessie op YouTube ging de CEO van cryptocurrency exchange Coinbase, Brian Armstrong, in op een aantal interessante onderwerpen. Zo vertelde hij over zijn jeugd, maar ook over zijn verwachtingen voor wat betreft de adoptie van cryptocurrencies in de toekomst.
Armstrong groeide op in een omgeving waarin hij van jongs af aan al werd omringd door technologie. Zijn moeder werkte bij IBM en zijn familie had een van de eerste 486-computermodellen. Niet zo gek dus dat Armstrong nu CEO is van een bedrijf dat onder andere de adoptie van een van de nieuwste technologieën probeert te stimuleren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Van buiten naar binnen toe

In het laatste deel van het interview ging Armstrong in op zijn verwachtingen voor de toekomst. Waar velen denken dat cryptocurrency in de nabije toekomst al zal worden gebruikt voor kleinere transacties, denkt Armstrong dat het iets anders zal gaan. Volgens hem zal de adoptie namelijk eerst vooral aan de randen van de economie zichtbaar worden:

Cryptocurrencies zullen in eerste instantie meer aan de randen worden gebruikt en langzaam mainstream worden.

Crypto is het sterkst aan de randen – denk aan mensen zonder bankrekening. Ik denk dat het nadat het in dergelijke situaties wordt toegepast, denk aan Venezuela, pas langzaam zijn weg naar het midden zal vinden. Dat is wat we proberen te doen bij Coinbase; we proberen de crypto-economie van de grond af op te bouwen.

Het is daarom volgens Armstrong onwaarschijnlijk dat we op de korte termijn een volledige crypto-adoptie zullen gaan zien. Dat is niet zo gek gezien de crypto-industrie eigenlijk nog in de kinderschoenen staat. Het betalen voor een kop koffie met bitcoins zal daarom waarschijnlijk pas over een aantal jaar een realiteit worden.
Bekijk hier het volledige interview met Coinbase CEO Brian Armstrong:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie