Kevin Schijven Kevin Schijven
08/05/2022 10:58 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2022 10:58

Crypto dalen nog dieper, terra krijgt harde klap, apecoin grootste verliezer

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto dalen nog dieper, terra krijgt harde klap, apecoin grootste verliezer

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) daalt nog dieper en ook de meeste altcoins vangen weer zware klappen. Het bloedbad zorgt voor grote verliezen vandaag en deze week. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies komt vanochtend op $1,67 biljoen uit, het laagst sinds eind januari en een daling van 4,1% vandaag en zelfs 8% deze week.

Ethereum oprichter Vitalik Buterin hekelt onduidelijke metaverse visie
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum daalde 6,5% deze week

Ethereum (ETH) leek kort na de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC) nog terug richting $3.000 te herstellen, maar verder dan $2.955 kwam de koers niet. Donderdag kelderde ether helemaal naar $2.750 en vrijdagavond kwam de koers onder $2.700 uit. Zaterdag bleef ETH tegen $2.700 aanduwen, maar kon er niet doorheen breken en tegen middennacht begon de koers weer te dalen. ETH kwam vanochtend op een dieptepunt van $2.530 uit, het laagst sinds medio maart. Vanochtend stoeit ETH met $2,560 waarmee koers vandaag 4,8% in de min staat en 6,4% deze week.

Advertentie

DOGE, SOL, XRP, ADA flink in de min

Dogecoin (DOGE) hield vandaag en deze week het sterkst stand. DOGE zakt momenteel echter onder $0,1255 waarmee koers 1,9% in de min staat vandaag en deze week. Solana (SOL) houdt daarna het best stand vandaag. Desondanks zakt SOL met 3,8% naar $78 en staat de koers deze week zelfs 8,3% in de min. Ripple (XRP) zakt vandaag met 4,5% naar $0,57, maar hield met een daling van 2,5% relatief sterk stand deze week. Cardano (ADA) zakt vandaag met 4,7% richting $0,74. Toch is dat maar een daling van 1,8% deze week.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BNB, AVAX, SHIB, DOT zakken hard

Binance coin (BNB) verliest echter al 5,4% vandaag en 5,4% deze week. BNB komt nu op $358 uit. Avalanche (AVAX) staat vandaag 5,3% in de min en 6,4% in de min deze week. AVAX probeert $54 te heroveren. Shiba inu (SHIB) zakt naar $0,0000188, een daling van 5,6% vandaag en 6,7% deze week. Polkadot (DOT) staat 5,6% in het rood en zelfs 7,8% deze week. DOT zakt naar $13,4.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

LUNA daalt maar liefst 20%

Terra (LUNA) is de grote verliezer vandaag en trekt daarmee wellicht zelfs de rest van de markt mee. LUNA valt vanochtend helemaal naar $63 waarmee koers 14% in de min staat vandaag en zelfs 20% deze week. Grootste verliezer top 100 vandaag. Dat komt mogelijk doordat de terrausd (UST) stablecoin momenteel niet aan de $1 vast kan houden en dat komt mogelijk door een “aanval” waar een grote hoeveelheid UST in een keer werd gedumpt.

Daar lijkt echter niet iedereen mee eens te zijn, het is echter moeilijk te bepalen wie hier de waarheid spreekt en wie fear, uncertainty & doubt (FUD) verspreidt:

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 100 hardste dalers deze week

Elrond (EGLD), ftx token (FTT), hedera (HBAR) verloren 10% van hun waarde deze week. Cosmos (ATOM), en iota (MIOTA) daalden met 11% en osmosis (OSMO) met 12%. Theta fuel (TFUEL) en kusma (KSM) staan bijna 13% in de min. Maker (MKR) en arweave (AR) staan 14% in de min deze week, bitdao (BIT) 15% en klaytn (KLAY) 16%.

Nexo (NEXO) staat al 22% in de min en cronos (CRO) en stepn (GMT) maar liefst 25%. Apecoin (APE) was de grootste verliezer deze week uit de top 100 crypto en daalde met 41%.

Crypto top 100 hardste stijgers deze week

Toch kleurt niet alles rood deze week. Axie infinity (AXS) is momenteel hard aan het stijgen en staat 11% in de plus vandaag. Daarmee staat de koers inmiddels ook al 8% in de plus deze week. Helium (HNT) staat 13% in de plus deze week en curve (CRV) zelfs 17%. Dan hebben we nog algorand (ALGO) die vandaag 4,3% in de plus staat en deze week maar liefst 29%. Alhoewel tron (TRX) vandaag met 3% daalt, staat de koers alsnog 31% in de plus deze week.

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie