Kevin Schijven Kevin Schijven
15/03/2023 11:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2023 11:39

Crypto markt corrigeert na enorme piek, deze munt stijgt alsnog 90%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt terug in rood: BTC, ETH, ADA en deze munten uitgezonderd

Foto: loveyousomuch/Shutterstuck

De crypto markt was de afgelopen dagen hard gestegen, maar corrigeert inmiddels weer enigszins terug omlaag. De totale marktkapitalisatie van crypto piekte gisterenavond naar $1,18 biljoen, maar zakt tegen vanochtend terug naar $1,13 biljoen. De markt staat daarmee alsnog 1,8% in de plus vandaag en we hebben we aan handjevol koersen die zelfs extreem hard zijn gestegen in de afgelopen 24 uur.

Grayscale pleit voor Ethereum ETF: ‘Investeerders verdienen het’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin koers weer onder $25.000

Bitcoin (BTC) tikte gisteren de $26.500 aan, de hoogste prijs sinds juni 2022, ongeveer negen maanden geleden. Sindsdien is de koers echter weer onder de beruchte $25.000 en de 200-weken moving average gedoken. Met een prijs van $24.600 staat bitcoin vandaag nog slechts 0,3% in de plus.

Advertentie

Ethereum voert grote update op testnet door

Ethereum (ETH) tikte rond dezelfde tijd een piek van $1.780 aan, maar zakt momenteel terug richting $1.680 waardoor de koers ook nog slechts 0,3% in de plus staat. Gisteren werd overigens wel de langverwachte “Shappela” update doorgevoerd op het Goerli testnet, de laatste stap voor de lancering op het mainnet. Later hierover meer op Crypto Insiders.

Ethereum-netwerk gezonder, maar nog te vroeg om te juichen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 10 corrigeert terug na flinke piek

Uit de top 10 heeft cardano (ADA) het wellicht het zwaarst sinds de piek. ADA tikte gisteren $0,368 aan, maar daalt inmiddels helemaal terug naar $0,337 waarmee koers 1,6% in de min staat. Ripple (XRP) zakt momenteel onder $0,37 waardoor koers 0,2% in de min staat.

Binance coin (BNB) piekte minder hard, maar hield wel beter stand. BNB verliest momenteel grip op $310 maar staat alsnog 0,2% in de plus. Dogecoin (DOGE) verliest momenteel grip op $0,074 maar staat alsnog 1,6% in de plus.

Solana (SOL) zakt momenteel naar $20,5 maar staat desondanks 1,8% in de plus. Polygon (MATIC) komt vanochtend rond $1,19 uit en staat daarmee 2,1% in de plus.

Crypto Ontbijt: SEC stelt beslissing over Ethereum ETF’s uit
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

De top 100 ziet er vandaag een stukje interessanter uit. Ondanks dat veel koersen momenteel corrigeren, is een handjevol munten extreem hard gestegen. Zo staat tezos (XTZ) alsnog 10% in de plus, fetch.ai (FET) 14% en mina protocol (MINA) al bijna 16%.

Stacks (STX) staat zelfs 22% in de plus en immutablex (IMX) 23%. Conflux (CFX) blijft alsmaar stijgen en staat vandaag alweer 26% in de plus. Singularitynet (AGIX) geniet, net als fetch.ai, van nieuwe hype omtrent AI en Chatgpt en staat al 29% in de plus.

Halo Coin stijgt 90%?

De grote winnaar van de dag is een nieuwkomer in de top 100: halo coin (HALO). Deze relatief nieuwe token voor crypto-gaming, geïnspireerd door het gelijknamige spel, maakte meerdere merkwaardige bewegingen de afgelopen 24 uur. Zo schoot de HALO koers gisterenavond met maar liefst 150% binnen 10 minuten omhoog. Met een prijs van $0,057 staat HALO vandaag alsnog 92% in de plus.

Grayscale houdt vertrouwen in komst ethereum ETF, ondanks expertzorgen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto markt is volatiel en verandert voortdurend. Vaak volgt na elke stijging weer een daling. Onze analisten maken daarom gebruik van Bybit om ook te profiteren van dalende koersen. Door gebruik te maken van Bybit heb je de mogelijkheid om te handelen in derivaten en zogeheten short-orders te plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Wel zo handig! Via deze link kun je eenvoudig een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie