Timo Bult Timo Bult
10/04/2019 14:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2019 14:45

Crypto-markt kleurt groen, bitcoin (BTC) licht in de plus

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto markt kleurt groen, bitcoin licht in de plus

Foto: Sergey Nivens/Shutterstock

Terwijl de crypto-markt gisteren nog rood kleurde, ziet de top 20 er vandaag weer groen uit. De stijgingen zijn over het algemeen licht maar hier en daar zien we cryptocurrencies met een stijging in waarde van meer dan 2% in de afgelopen 24 uur. Bitcoin (BTC) worstelt nog steeds met een belangrijke resistance, en EOS is de grootste stijger op dit moment.

Crypto ontbijt: CPI schudt markt, VS gaat Uniswap aanklagen & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) handelt eigenlijk al de hele dag zijwaarts, echter wist het in de afgelopen 24 uur wel 1,2% te stijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $5.283,7. Het blijft daarmee boven de belangrijke support op $5.250 handelen. Aan de bovenzijde zullen de bulls moeite hebben met de resistance op $5.330, wat ongeveer de all time high (ATH) van 2019 is.
Bitcoin kaatste al drie keer van de prijsniveau af, wat aangeeft dat de weerstand op dit prijspunt groot is. Bij een eventuele doorbraak kan de weg open liggen voor verdere stijgingen, met de eerste grote resistance pas op $5.700. Echter zal het een hele klus worden voor de bulls om de ATH van 2019 te doorbreken.
Aan de onderzijde liggen er een aantal supports. De eerstvolgende ligt op $5.250, met daaronder de support op $5.200. Mochten de bulls de komende dagen door de ATH van 2019 breken, dan kan deze resistance als support gaan fungeren.

Advertentie

EOS

EOS presteert op dit moment van alle cryptocurrencies in de top 10 het best. De altcoin is op het moment van schrijven $5,95 waard na maar liefst 7% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De EOS-koers bezoekt daarmee zijn ATH prijsniveau van 2019 weer op.
De altcoin handelde het grootste deel van de afgelopen dagen zijwaarts, waarbij het onduidelijk was welke kant de koers uiteindelijk op zou gaan. Nadat het op 4 april piekte op $5,86, corrigeerde EOS sterk naar beneden tot $4,95.
Sindsdien is EOS langzaam maar zeker opgekrabbeld, en wist het in totaal met zo’n 20% te stijgen tot het prijsniveau nu van, $5,95. EOS is hiermee op een belangrijk punt aangekomen. Mocht het door de resistance in dit prijsgebied weten te breken, dan is het mogelijk dat we verdere stijgingen zullen gaan zien.
Mocht dat niet lukken dan zal EOS of zijwaarts blijven handelen, of de support op ongeveer $5,80 opzoeken. Onder die support ligt nog een support op ongeveer $5,60.
Heb je deze week de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Lees deze dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie