Ivo Melchers Ivo Melchers
08/08/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2023 11:00

Crypto oplichters grijpen hun kans na Lancering PayPal stablecoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto oplichters grijpen hun kans na Lancering PayPal stablecoin

Foto: mrmohock / Shutterstock.com

Eerder vandaag kon je al voorbij zien komen dat betalingsgigant PayPal bekend had gemaakt zijn eigen stablecoin uit te brengen. De stablecoin, genaamd PayPal USD (PYUSD), zal volledig gedekt worden door de dollar en leven op de blockchain van Ethereum (ETH). Het is de eerste keer dat een grote financiële reus zijn eigen stablecoin uitgeeft en oplichters lijken hier massaal gebruik van te willen maken.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Lookalike crypto tokens

Uit data van DEX Screener blijkt dat er in de uren na de aankondiging bijna 30 nieuwe tokenparen met de ticker ‘PYUSD’ zijn opgedoken. De lookalike crypto tokens zijn gemint op verschillende blockchains, waaronder BNB Chain (BNB), Ethereum en Base, ofwel de Ethereum schaaloplossing van Coinbase.

De echte stablecoin van de enorme online betalingsdienst is in november vorig jaar gecreëerd en kan worden geverifieerd op dit contractadres.

Paxos Trust Co. zal de stablecoin van PayPal, dat wordt gedekt door deposito’s in Amerikaanse dollars, kortlopende staatsobligaties en soortgelijke kasequivalenten, uitgeven. De ERC-20 token is ontworpen voor digitale betalingen en Web3.

PayPal heeft expliciet verklaard dat PayPal USD alleen kan worden verzonden van en naar externe wallets dat ondersteund worden waardoor het uiterst onwaarschijnlijk is dat een van de tokens die met eenzelfde ticker op UniSwap of een andere decentralized exchange (DEX) wordt vermeld, echt is.

De grootste copycat is gemint op het Ethereum netwerk en heeft sinds de oprichting een handelsvolume van maar liefst 2,6 miljoen dollar gezien. De munt werd slechts enkele minuten na de aankondiging van PayPal gelanceerd.

In de eerste 8 uur steeg de token met een weerzinwekkende 30.000 procent. Ten opzichte van zijn hoogste punt ooit staat het nu echter weer 66 procent lager.

Advertisement

Crypto honeypots

Veel van deze PYUSD-tokens zullen hoogstwaarschijnlijk zogenoemde ‘honeypots’ zijn. Dit betekent dat zodra nietsvermoedende beleggers de desbetreffende token kopen, ze niet in staat zijn om het op de markt te dumpen. Tenzij investeerders zelf smart contracts kunnen controleren, komen ze er vaak pas achter dat de token een honeypot is op het moment dat zij hun bezit proberen te verkopen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement